Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си

...
Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си
Коментари Харесай

Украйна удържа позициите си в Соледар и нанася загуби на противника

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят обилни загуби на съветските войски, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той благодари на бойците от другите бойни групи и съобщи, че сега най-важна е битката за задържане на Соледар и Бахмут.

 

 
Въпрос номер едно са Соледар, Бахмут и битката за донецкото направление като цяло. Подробно анализирахме какви решения са нужни и какви подкрепления ни трябват. Както и какви стъпки би трябвало да подхващат командирите през идващите дни. Също по този начин обсъдихме обстановката с доставката на оръжие и муниции за войските, и съответното взаимоотношение с нашите сътрудници.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Тези забележки бяха направени, откакто Русия съобщи, че силите ѝ се приближават до завладяването на Соледар и че градът е под съветски надзор. Това би означавало победа за Кремъл, само че би било с цената на тежки съветски жертви и обилни опустошения на територията, за която претендират.

Повече от 100 съветски бойци са били убити в борбата за града през последното денонощие, заяви губернаторът на Донецк в Украйна.

Падането на Соледар ще бъде премия за Кремъл, който през последните месеци изпитва апетит за положителни вести от бойното поле, откакто през декември загуби основния град Херсон.

Това би дало на съветските войски и трамплин за завземане на други региони в източната част на Донецка област, които остават под украински надзор, изключително близкия стратегически град Бахмут.

Преминаването на Соледар и Бахмут под контрола на Русия няма да придаде стратегическо значение, съобщи Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом. Както посочи той, Вашингтон не може да удостовери известията, че Соледар е паднал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР