Украинските сили съобщават за безпрецедентни кръвопролитни сражения в Бахмут. От

...
Украинските сили съобщават за безпрецедентни кръвопролитни сражения в Бахмут. От
Коментари Харесай

Киев съобщи за безпрецедентни кръвопролитни сражения в Бахмут

Украинските сили оповестяват за " невиждани кръвопролитни сражения " в Бахмут. От Киев се пробват да удържи съветската атака в източния град. Междувременно групата на седемте най-развити демокрации - Г-7, предизвести да не се вършат опити за силово изменение на международния ред.

Руската държавна телевизия популяризира фрагменти, на които твърди, че се виждат бойци на военната формация " Вагнер " в Бахмут. 

Украинските военни оповестиха за " невиждани кървави сражения " в града. Киев продължава да удържа съветската атака, до момента в който съветски войски се пробват да го обкръжат изцяло. 

На фронта на дипломацията - продължава визитата на китайския боен министър в Русия. Ли Шанфу и съветският президент Владимир Путин акцентираха военното съдействие сред двете страни, които по-рано оповестиха партньорство “без граници ”.

 
Редовно обменяме потребна информация, сътрудничим си във военно-техническата област и организираме взаимни учения. При това на разнообразни места - и в района на Далечния изток, и в Европа, и по морето, и на сушата, и във въздуха. Мисля, че това безспорно е една значима област, която укрепва изключителния стратегически темперамент на нашите връзки. 
Владимир Путин, президент на Русия

Междувременно групата на седемте най-развити демокрации – Г-7, предизвести да не се вършат опити за силово изменение на международния ред.

 
Международната общественост се намира в исторически преломен миг. Така че ние изрично отхвърляме всевъзможни едностранни опити за смяна на статуквото със мощ или експанзията на Русия против Украйна, както и опасността ѝ за потребление на нуклеарно оръжие. По този метод ще демонстрираме пред света твърдата решителност на Г-7 да поддържа интернационалния ред, учреден на върховенството на закона.
Йошимаса Хаяши, министър на външните работи на Япония

Освен войната в Украйна, външните министри от Г-7 разискват и Китай, в това число във връзка с Тайван, насилието в Судан, напрежението на Корейския полуостров, както и обстановката в Близкия изток. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР