Украинските сили са отвоювали територии около Херсон. От украинската армия

...
Украинските сили са отвоювали територии около Херсон. От украинската армия
Коментари Харесай

Украинската армия отвоюва ключов град край Херсон

Украинските сили са отвоювали територии към Херсон. От украинската войска оповестиха, че са си върнали основен град и не престават нахлуване по два фронта на западния бряг на река Днепър. Междувременно от Съединени американски щати оповестиха нова военна помощ за Киев.

След като съветските войски обявиха, че се отдръпват от Херсон, украинската войска заяви, че е отвоювала територии в региона, в това число основния град Снигуривка.

Местните управляващи разпространиха и видеозаписи, на които се виждат разрушенията в друго неотдавна отвоювано населено място – Велика Олександривка. В региона работят екипи, които проверяват вероятни военни закононарушения.

От Киев оповестиха прогрес по още 2 фронта край Херсон, като не престават настъплението на западния бряг на река Днепър.

В обичайното си послание президентът Володимир Зеленски очерта целите на силите на място. 

 
Първото и главно нещо е разминирането. Окупаторите оставят след себе си хиляди мини и неексплодирали муниции. Често съм чувал оценки, че прочистването на Украйна от съветски мини ще отнеме десетилетия. Не можем да чакаме толкоз дълго. След боевете би трябвало да създадем за няколко години това, което другаде по света може да отнеме десетилетия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

От Вашингтон оповестиха нова военна помощ за Украйна на стойност 400 милиона $, която ще включва системи за противовъздушна защита.

Съобщението за изтеглянето от Херсон, единствената украинска районна столица, която Русия съумя да превземе за повече от 8 месеца война, се преглежда като проваляне за Москва. Но украинските управляващи остават скептични и предизвестяват, че този ход може да се окаже тактически капан. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР