Украинските сили продължават настъплението си в западната част на Запорожка

...
Украинските сили продължават настъплението си в западната част на Запорожка
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили настъпват в западната част на Запорожие

Украинските сили не престават настъплението си в западната част на Запорожка област .

Геолокирани фрагменти, оповестени на 5 септември, демонстрират по какъв начин съветските сили нанасят удари по украински позиции северозападно и западно от Роботине , което значи, че украинските сили са напреднали в регион покрай селището, което съветските сили преди този момент твърдяха, че управляват . Други геолокирани фотоси още веднъж от 5 септември, демонстрират, че украинските сили са напреднали и на юг от Роботине и северозападно от Върбове (около 10 км източно от Роботине). Има доказателства и за прогрес северозападно от Върбове по продължение на линията на съветските укрепления, която минава в селището. Украински военни източници също потвърдиха, че украинските сили са постигнали триумф в направленията Роботине-Новопрокопивка южно от Орехов и също така оповестиха, че украинските сили организират сполучливи настъпателни интервенции южно от Бахмут.

Руски източници не престават да се оплакват , че съветските сили не разполагат с задоволително контрабатарейни качества и артилерийски муниции. Руски провоенни блогъри обявиха на 4 и 5 септември, че съветските противобатарейни системи се показват зле по фронта в Украйна и че съветските сили разчитат в огромна степен на дронове Lancet и 220 mm и 300 mm муниции за ракетни системи за неведнъж изстрелване (MLRS), от които има лимитирани ресурси.

Украинските контранастъпателни интервенции в граничния регион на Донецка и Запорожка област евентуално ще съумеят да блокират детайли от 7-ма гвардейска планинска въздушнодесантна дивизия и да им попречат да се преразпределят странично към сериозните зони на фронта в западната Запорожка област. Руски блогър разгласява аудиозапис на 5 септември на боец от съветския въздушнодесантен 247-ми полк, в който боецът твърди, че би трябвало да извади телата на съветски военнослужещи покрай Старомайорске , тъй като съветското командване не управлява това и твърди, че неговият отряд е изгубил 49 души в борба за за един ден . Твърденията на съветския боец допускат, че детайли от 247-ми полк не престават да се отбраняват в региона на западната Донецка и източната Запорожка област, макар догатки, че някои детайли са преместени и се бият в региона на Роботине.
 Руски фронтови войски се оплакват от тежки загуби и неприятни доставки
Руски фронтови войски се оплакват от тежки загуби и неприятни доставки

Руски боец: Като просяци, все едно е 1941 година, с една пушка за петима бойци, няма и ш*бани боеприпаси, нищо

На 4 септември  и съветският президент Владимир Путин ще се срещнат на Източния стопански конгрес във Владивосток, който се организира, и съгласно известията ще обсъдят доставката на артилерийски снаряди за Русия от страна на Северна Корея .

Руски източници непрестанно се оплакват, че съветските сили са изправени пред проблеми с контрабатарейните интервенции. 

ISW обръща внимание на думите на съветския боен министър Серей Шойгу за началото на нова академична година за съветските военни институции. Шойгу твърди, че украинските сили не са постигнали нищо от своите цели в контранастъплението и употребява шаблонната изразителност. Въпреки това уточни запорожкото направление като най-напрегната зона на фронтовите линии.

Шойгу обаче означи и че съветските военни учебни заведения стартират новата академична година на 1 септември по нова стратегия, която е поправена, с цел да приготви студентите за изискванията, с които ще се сблъскат в борбите в Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР