Украинските сили постигнаха тактически значителни успехи в района на Бахмут

...
Украинските сили постигнаха тактически значителни успехи в района на Бахмут
Коментари Харесай

ISW: Русия засилва производството и атаките с дронове в Украйна

Украинските сили реализираха тактически обилни триумфи в региона на Бахмут и продължиха контранастъпателни интервенции в минимум три други бранша на фронта на 7 юли. Те не престават настъпателните дейности в западната част на Запорожка област и по административната граница сред Запорожка и Донецка области. Руското министерство на защитата (МО) и други съветски източници настояват, че украинските сили са водили настъпателни интервенции в посока Кремина по границата сред Харков и Луганска област.
 Руският държавен бюджет светна на алено
Руският държавен бюджет светна на алено

Завършва с недостиг през първата половина на годината

Съобщава се, че съветските сили са изпратили съвсем цялата източна формация на силите в Южна Украйна. Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец съобщи на 5 юли, че тя се състои от 5-та общовойскова войска (CAA), 35-a CAA, 36-a CAA и 29-a CAA (всички от Източния боен окръг).

Това се показва в дневния разбор за войната в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

ISW не може да удостовери точния състав на Източното групиране на силите, макар че продължава да наподобява, че тази командна конструкция за оперативно ориентиране е значително идентична с Източния боен окръг. Машовец твърди, че 127-ма мотострелкова дивизия и 60-та мотострелкова бригада на 5-та ГПБД работят по административната граница сред Запорожка и Донецка област, а другото главно поделение на ГГА, 57-ма мотострелкова бригада, работи южно от Бахмут. ISW е следил 127-ма дивизия и 60-та бригада на 5-та CAA в граничната зона сред Запорожка област и Донецка област, дружно с предходни съветски изказвания, че 57-ма мотострелкова бригада е работила на южния фланг на Бахмут. западна Донецка област. ISW по-рано писа, че гибелта на началника на щаба на 35-та CAA от украински ракетен удар на 13 юни в Запорожка област допуска, че обилни детайли от 35-а CAA евентуално работят по Запорожкия фронт.

Украинският общоприет щаб заяви на 19 март, че елементи от 37-ма мотострелкова бригада ще бъдат ситуирани в западната част на Донецка област. Машовец също по този начин съобщи, че 29-а ГВА, най-малката общовойска войска в EMD, е единственото формирование на Източната формация на войските в запас.

Машовец добави, че 58-ма и 49-а ГВА и 22-ри армейски корпус на Южния боен окръг (ЮВО) са ангажирани с интервенции в Южна Украйна. Елементи от 68-ми армейски корпус също са дислоцирани в Южна Украйна, само че 68-ми армейски корпус евентуално не е част от Източната формация на силите , което го прави единственото формирование от по-високо равнище, настрана от Източната Групиране на силите.

ISW също по този начин е забелязал детайли от бригадите на морската пехота на Тихоокеанския флот (40-та и 155-а), които не престават да служат в западната част на Донецка област, откакто претърпяха тежки загуби по време на съветската зимна атака напролет на 2023 година Докладите демонстрират, че съвсем цялата бойна мощност е ангажирана за защита против украинските контраофанзиви, най-вече в Южна Украйна.
 ISW: Русия се готви за нов протест! Полицията в Москва се образова на градски пердах
ISW: Русия се готви за нов протест! Полицията в Москва се образова на градски пердах

Провал на съветската агитация - уволниха шефа на ТАСС

Разполагането на съвсем цялата съветска източна формация на силите и обширни детайли на фронтовата линия в Южна Украйна допуска, че съветската защита в Южна Украйна може да е нежна. Докладът на Машовец допуска, че единственият запас, който съветската войска поддържа в Южна Украйна, се състои от детайли на 29-та общовойскова войска - най-малката комбинирана войска на Източния боен окръг , която има единствено една маневрена бригада: 36-та мотострелкова бригада . Части от 36-та мотострелкова бригада участваха в борбата за Киев при започване на 2022 година и се биеха покрай Въгледар при започване на 2023 година и затова евентуално са деградирали.

Руската отбрана в Южна Украйна не е непреодолима. Руските сили в Южна Украйна евентуално ще би трябвало да правят отстъпка на готови отбранителни позиции без забележителна поддръжка от оперативни запаси, в случай че украинските реализиран действен пробив. Изтеглянето при контакт е извънредно сложна военна задача и не е ясно дали съветските сили в контакт биха могли сполучливо да се изтеглят от първите си линии към други готови линии в положително положение, изключително в случай че тези сили - и силите зад тях в ешелон - са износени и не се поддържат. ISW по-рано оцени, че украинските сили евентуално поставят постепенни старания за систематично понижаване на съветската бойна мощност в Южна Украйна с течение на времето, увеличавайки крехкостта на съветската защита.

Русия краткотрайно прекъсна най-малко отчасти връзката с световния интернет по време на тест на своята система за " върховен интернет " през нощта на 4 против 5 юли. Свързаната с съветската държавна медия RBK цитира телекомуникационни източници, които настояват, че Русия сполучливо е провела тест на суверенната интернет система през нощта .

Съобщава се, че пробата е попречил на руснаците да получат достъп до нормални западни услуги, в това число Гугъл и Wikipedia, като в същото време са запазили достъпа до уеб услуги, хоствани от Русия.

Тестът обаче евентуално е изключил някои съветски държавни служби, в това число Руските железници и съветския федерален орган за ветеринарен и селскостопански контрол Росселхознадзор.

Руските телекомуникационни оператори Megafon и Beeline също оповестиха за спирания по време на теста. Продължаващите проби и развиване демонстрират, че Кремъл продължава дълготрайните старания да може да изолира Русия от западното въздействие и световната сфера и това изпитание евентуално ще има разклонения, които се популяризират отвън осведомителното пространство.

Икономиката на Русия евентуално ще пострада доста от продължителната изолираност да вземем за пример , защото толкоз доста интернационална търговия разчита на световния интернет.

Руските сили направиха серия от ракетни удари и удари с безпилотни летателни апарати против тиловите региони в Украйна на 6-7 юли . Украинският общоприет щаб заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила 12 от 18 безпилотни самолета Shahed-131/136 и седем от 11 крилати ракети " Калибър ".
 Русия възобнови нощните офанзиви с ирански дронове
Русия възобнови нощните офанзиви с ирански дронове

Въздушна паника е оповестена в Украйна

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли безпилотните самолети от региони покрай Приморск-Ахтарск в Краснодарски край и че съветските ракети са блъснали град Лвов, инфраструктурен обект в град Запорожие и жилищна постройка в Черкаска област.

Украинският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Сергей Кислиця заяви, че съветските сили са изстреляли над 1000 ирански дрона Shahed-131/136 и Mohajer-6 против Украйна от септември 2022 г .

Съобщава се, че съветското министерство на защитата (МО) е изготвило план на закон, който ще разшири листата на грубите дисциплинарни нарушавания в съветските въоръжени сили.  Например, той ще трансформира невземането на ограничения за ценене на " правата и свободите " на военния личен състав, както и издаването на заповед без установяване на ограничения за логистична поддръжка, жестоко дисциплинарно нарушаване за съветските командири Законопроектът също по този начин ще направи " възпрепятстването " и " неподчинението " по отношение на съветската военна полиция жестоко дисциплинарно нарушаване.

Руското МО може да предприеме това  като показателен отговор на непрекъснатите съветски рецензии, че командирите малтретират съветски военнослужещи в Украйна.

Съобщава се, че съветските чиновници не престават да разчитат на огромни предприятия за напъните за събиране на сили. Руското опозиционно издание " Верстка " заяви на 7 юли, че представители на дъщерното сдружение на съветските железници " Трансбезопасност " са декларирали, че Министерството на защитата е наредило на всички огромни предприятия да дават чиновници за военна работа.

Verstka също заяви, че предприятията заплащат бонуси на чиновниците за сключване на контракти с Министерството на защитата и също по този начин особено наемат нов личен състав, който желае да подпише военни контракти, с цел да извърши квотите за набиране, вместо да изпраща съществуващи чиновници . Съобщава се, че някои от тези по-големи предприятия са пуснали реклами на уеб страници за търсене на работа, като категорично желаят чиновници, които желаят да заемат позиции в съветската войска, а не в самите компании.

Руски източници настояват, че съветските военни са одобрили за въоръжение корвета от клас " Каракурт " и че тя се е включила или ще се причисли към Черноморския флот. Руски блогъри настояват, че съветски публични лица са приели документите за държавни тествания за корветата " Циклон ", като единият твърди, че корабът ще се причисли към Черноморския флот в бъдеще, а другият твърди, че е влезнал в употреба на 6 юли.

Един блогър твърди, че още три кораба от клас корвети " Каракурт " ще влязат в употреба до края на 2023 година Всяка корвета може да носи осем ракети " Калибър " и може да бъде преоборудвана, с цел да носи хиперзвукови ракети " Циркон ". Блогърът също по този начин твърди, че корветният патрулен транспортен съд " Виктор Велики " от клас " Василий Биков " ще влезе в употреба до края на 2023 година

Губернаторът на Омска област Виталий Хоценко съобщи на 7 юли, че университетите на Омска област ще основат проучвателен център за дронове в град Омск в сходство със заповедите на съветския президент Владимир Путин за увеличение на производството на дронове. Хоценко съобщи, че Омският държавен механически университет и Омският държавен поземлен университет ще основат проучвателен център за дронове и че Омският авиационен лицей ще предлага акредитации за оператори на дронове.
 Русия
Русия " избавила " 700 000 деца от спора в Украйна

Киев обаче твърди, че те са били принудително депортирани

Руските управляващи не престават да се показват като виновни попечители на украински деца в опит да дискредитират Украйна, като в същото време не престават принудително да депортират деца в Русия. Окупационният началник на Херсонска област Владимир Салдо разгласи на среща със заместник-председателя на съветската Държавна дума и някогашен съветски комисар по правата на децата Анна Кузнецова, че Експертният съвет на Комисията на съветската Държавна дума за следствие на изказванията за " украински незаконни дейности против малолетни " ще събира информация и ще създава механизми за подкрепяне и рехабилитация на деца.

Салдо също по този начин заяви, че заместник-началникът на Херсонска област Татяна Кузмич ще взе участие в Експертния съвет. Салдо съобщи, че окупационната администрация на Херсонска област към този момент е изпратила хиляди украински деца в окупираната Херсонска област в медицински заведения и оздравителни и почивни лагери в Русия. Окупационната администрация на Херсонска област разшири фрагментите на 6 юли, показващи 185 деца от региона на Хеническ в окупираната област Херсон в лагера " Лан " в Република Адигея.

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR) удостовери минимум 25 710 украински цивилни жертви сред 24 февруари 2022 година и 30 юни 2023 година  украински цивилни в 1 504 обитаеми места в Украйна и отбелязва, че действителният брой на жертвите е " доста по-висок ", защото OHCRH не е в положение да удостовери отчетите за цивилни жертви в окупираните от Русия региони.

Украинският център за опозиция заяви, че съветските управляващи също водят служащи от цяла Русия, с цел да работят в окупирана Украйна. ISW по-рано заяви за съветските старания да промени демографския състав на окупираните региони на Украйна посредством импорт на съветски боен личен състав и цивилни, до момента в който принудително реалокира украински цивилни в Русия.

Руските окупационни чиновници може да употребяват опасността от евентуална ескалация към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), с цел да принудят украинските цивилни да се реалокират по-дълбоко в съветските и окупираните територии. Съветникът на украинския кмет на Мариупол Петро Андрющенко заяви, че опашките на граничния пункт Новоазовск сред окупираната Донецка област и Русия са достигнали дължина до 30 километра, тъй като цивилните се опасяват от ескалация към АЕЦ.

Андрюшченко означи също, че опашките са дълги по маршрутите към Крим заради зависимостта на Русия от автомагистралата Новоазовск-Симферопол като съществена логистична артерия, поддържаща окупирания Крим.
 Зеленски: Без Крим - няма победа
Зеленски: Без Крим - няма победа

Той е " сюрпризиран " да види срещата му с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ разпостранена по медиите


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР