Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски

...
Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски
Коментари Харесай

Украйна понася болезнени загуби, НАТО обеща подкрепа

Украинските сили понасят мъчителни загуби в боевете против съветските войски както в град Северодонецк, по този начин и в района на Харков, съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на украинския президент Володимир Зеленски.

В своето вечерно послание той също по този начин сподели, че в този миг Украйна се нуждае от съвременни противоракетни оръжия и добави, че не може да има опрощение за страните партньорки да забавят доставките. Някои съветски ракети съумяват да избягнат защитата и предизвикват жертви, сподели Зеленски.

Украйна сподели, че нейните сили към момента се пробват да изтеглят цивилни от Северодонецк, откакто Русия унищожи последния мост към града. “Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жал, са мъчителни ”, сподели Зеленски. „ Но ние би трябвало да се държим крепко - да се държим крепко е от такова сериозно значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкоз по-малко сили ще му останат, с цел да продължи със своята експанзия ”, добави той.

Украйна също понася „ мъчителни загуби “ в района на Харков, източно от Киев, където Русия се пробва да заздрави позициите си, откакто неотдавна беше отблъсната, сподели Зеленски. „ Сраженията там не престават и би трябвало да продължим да се бием, да се бием крепко “, добави той.

Лидери от НАТО дадоха обещание поддръжка за Украйна

Лидерите на седем страни от НАТО обещаха да дават повече тежко въоръжение на Украйна , съобщи Асошиейтед прес.

Те обявиха поддръжката си след неофициална среща в формалната резиденция на нидерландския министър председател Марк Рюте в Хага, която беше взаимно проведена от Рюте и неговата колежка от Дания Мете Фредериксен. Другите водачи на срещата бяха президентът на Румъния и министър председателите на Белгия, Полша, Португалия и Латвия, написа Българска телеграфна агенция.

Междувременно полският министър председател Матеуш Моравецки разкритикува досегашната поддръжка за Украйна , която още веднъж и още веднъж приканва да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение. „ Не сме създали задоволително, с цел да защитим Украйна , да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната независимост и суверенитет. И ето за какво ви приканвам, апелирам ви да извършите доста повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна “, сподели Моравецки. „ Къде ще е доверието в нас, в случай че Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем назад към всичко по остаряло му? Надявам се, че не можем “, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР