Украинските сили откриват нарастващ брой компоненти от Китай в руски

...
Украинските сили откриват нарастващ брой компоненти от Китай в руски
Коментари Харесай

Украйна открива все повече китайски компоненти в руски оръжия

Украинските сили откриват възходящ брой съставни елементи от Китай в съветски оръжия, употребявани в Украйна. Това разгласи почитан консултант в кабинета на президента Володимир Зеленски пред " Ройтерс ".

В " оръжията, открити от бойното поле, ние продължаваме да откриваме друга електроника ", прецизира Владислав Власюк, който поучава началника на кабинета на президента по отношение на политиката на наказания на Запада против Русия.

" Тенденцията към този момент е, че има по-малко създадени на Запад съставни елементи, а повече - не е мъчно да се допусна - създадени в Китай съставни елементи ", акцентира той.

Китай неведнъж е отричал да изпраща военно съоръжение на Русия след началото на пълномащабната инвазия на Москва в Украйна през февруари 2022 година Нападението провокира западни наказания, в това число за изпращане на военни технологии и технологии с двойна приложимост като микрочипове, които могат да се употребяват както в елементарни уреди, по този начин и в оръжия.

Разузнавателна информация, събрана от украински специалисти от бойното поле и споделена с " Ройтерс ", демонстрира, че съставни елементи, създадени в Китай, са открити в навигационна система на дронове " Орлан ", които преди този момент са употребявали швейцарска система.

Експертите също по този начин са съобщили за разкриване на китайски елементи в системата за ръководство на огъня в съветски танкове, които преди този момент са употребявали елементи френско произвеждане.

Агенция " Ройтерс " не е могла без значение да ревизира разследващите данни, в това число дали упоменатите съставни елементи може да са били предопределени за невоенна приложимост или дали са били доставени в Русия от трета страна.

" Ние събираме доста разнообразни неща, създадени в Китай ", показва Власюк. На въпрос дали китайски компании са обезпечили елементи за съветска военна техника, от пресслужбата на представителя на китайското външно министерство са декларирали за " Ройтерс ": " През цялата история Китай е предприемал обикновено комерсиално съдействие с всички страни, в това число Русия, на основата на тъждество и взаимна полза. Що се отнася до износа на военно съоръжение, Китай напълно е възприел рационално и отговорно отношение. Позицията и дейностите на Китай постоянно са били такива. "

Украйна е идентифицирала китайски производители и снабдители

Власюк е прецизирал, че Украйна е съумяла да разпознава някои производители или снабдители и да показа тази информация със западните си съдружници. Той е показал китайския производител на оръжия Norinco като един снабдител, както военния снабдител Xinxing Guangzhou Import & Export Co като различен, без да прецизира какво са доставили. Служител на Norinco, който е отказал да каже името си, е уверил, че компанията " не доставя съставни елементи за военно съоръжение на Русия ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предишния месец настоя, че Китай към момента не е " прекрачил тази граница " да доставя на Русия летална помощ.

Американските управляващи обаче наблюдават изкъсо събитията и са обезпокоени по-специално от така наречен артикули с двойна приложимост, като електроника, която може да се употребява, да речем, в микровълнова фурна или ракета.

" Ние и наши партньорски държавни управления сме безмилостно фокусирани върху ограничението на достъпа на Русия до основни технологии, които подхранват нейната грубост в Украйна ", посочи почитан чиновник на Държавния департамент, като настоя: " Ние ще продължим да подхващаме дейности за деградиране на военната машина на Путин. "

По-рано тази седмица Съединени американски щати прибавиха китайски компании към последните си наказания, в това число дистрибутор на сателитни изображения, за който Държавният департамент сподели, че е дал изображения на локации в Украйна на организации, свързани с съветската частна военна компания " Вагнер " и нейния началник Евгений Пригожин.

Китай, който се нарежда като медиатор, увери, че не е заинтригуван от разпалване на спора, както той твърди, че го вършат доставките на западно оръжие за Украйна.

Украйна наложи наказания на китайската компания Comnav Technology за доставка на навигационно и радарно съоръжение на Русия, което може да се употребява за поддръжка на съветски и ирански дронове и ракети.
Служител на Comnav, запитан дали компанията доставя съставни елементи на Русия, е дал отговор: " Не, несъмнено, че не ". Служителят е отказал името му да бъде посочено.

Власюк е обрисувал " продължаваща борба " първо за налагане на наказания на Русия и по-късно за затваряне на малките врати, които Москва би разкрила, с цел да ги избегне. " Виждаме, че има доста образци за трети страни, които не престават, непринудено или не, да поддържат заобикалянето на глобите ", означи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР