Украинските сили най-вероятно са успели да унищожат военния понтонен мост

...
Украинските сили най-вероятно са успели да унищожат военния понтонен мост
Коментари Харесай

Украйна е унищожила ключов за Русия понтонен мост

Украинските сили най-вероятно са съумели да унищожат военния понтонен мост при град Даривка в Херсонска област, който съветските войски разположиха, откакто близкият пътен мост беше съществено развален. Това се оповестява в последния отчет на английското военно разузнаване.

От Министерството на защитата на Англия разясняват, че маршрутът през Даривка е една от главните връзки сред северните и южните елементи на съветските войски по поречието на река Днепър.

Посочва се, че унищожаването на този мост и на други уязвими пропускателни пунктове оказва " напън върху съветските сили ", защото " забавя способността им за разполагане на оперативни запаси и за снабдяване на военно съоръжение от изток ".

По-рано през днешния ден Институтът за наблюдаване на войната (ISW) заяви, че продължаващите интервенции на Украйна в Херсонска област са принудили съветските сили да изместят фокуса си на юг, което е разрешило на украинските сили да стартират локализирани, само че доста ефикасни контраатаки в региона на Изюм, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР