Украинските шпиони имат за цел да засилят разузнавателните операции и

...
Украинските шпиони имат за цел да засилят разузнавателните операции и
Коментари Харесай

Украинските шпиони обещават да намушкат Русия с игла в сърцето

Украинските шпиони имат за цел да засилят разследващите интервенции и да нанесат саботажни удари надълбоко в следената от Русия територия през идната година, с цел да приближат войната допустимо най-близо до Кремъл, съобщи ръководителят на украинската работа за сигурност СБУ на Украйна пред " Politico ".

 

" Не можем да разкрием проектите си. Те би трябвало да останат потрес за врага. Подготвяме изненади ", съобщи генерал-майор Василий Малюк. " Окупаторите би трябвало да схванат, че няма да е допустимо да се скрият. Ще открием врага на всички места ".

 

Макар и да заобикаля конкретика, Малюк въпреки всичко дава някои подмятания. Логистичните цели и военните активи на окупираната украинска територия евентуално ще продължат да бъдат във фокуса на вниманието. А по-късно ще има удари, които ще поразяват врага оттатък границата.

 

" Ние постоянно търсим нови решения. Така че памукът ще продължи да гори ", пошегува се Малюк.

Украинците употребяват думата " памук ", с цел да опишат детонациите в Русия и окупираните територии на Украйна, проведени от украинските специфични служби. Думата идва от съветски медии и публични лица, които разказват възходящия брой такива произшествия с думата " хлопок ", която на съветски език значи както " гърмеж ", по този начин и " памук ".

Тъй като през по-голямата част от тази година бойните дейности по стотици километри от фронтовата линия са в застой, подвизите на СБУ по едно и също време укрепват украинския морал и вредят на бойните качества на Русия.

" СБУ прави целенасочени удари по точки. Ние удряме врага с игла право в сърцето. Всяка наша специфична интервенция преследва съответна цел и дава своя резултат. Всичко това в комплекс усложнява опциите на Руската федерация за водене на война и доближава нашата победа ", сподели Малюк.

Една от областите, върху които ще се концентрира вниманието, е Крим и Черно море , като ще се надграждат интервенциите от тази година.

Любимият план на Малюк е безпилотният аероплан Sea Baby, именуван на украински език " малюк ", което значи " дребен човек ". Дронът носи към 850 кг експлозиви и може да работи в бурни условия, което го прави сложен за разкриване.

" С помощта на тези дребни момчета ние последователно изтласкваме Черноморския флот на Руската федерация от Крим ", сподели Малюк.

Той е употребен за офанзива на, който свързва окупирания Крим с континентална Русия през юли, както и за нанасяне на удари по съветски кораби.

През октомври 2022 година морските дронове на СБУ нападнаха Севастополския залив, като повредиха четири съветски военни кораба. Тази година дроновете удариха два ракетоносача, танкер, десантен транспортен съд, а също по този начин повредиха огромен боен влекач и най-новия съветски разследващ и хидрографски транспортен съд.

Това принуди Москва да реалокира огромна част от флота от базата си в окупирания Севастопол в Крим, като остави западната част на морето свободна от съветски кораби и разреши на Украйна да възобнови потреблението на пристанищата си за мореплаване.

Керченският мост към момента стои след нападението с камион бомба през 2022 година и тазгодишния удар, само че е отворен единствено отчасти, сподели Малюк.

" Той е законна цел за нас, според интернационалното право и разпоредбите на войната. Украинското законодателство също ни разрешава да нападаме този обект. И ние би трябвало да унищожим логистиката на нашия зложелател ", добави Малюк.

Малюк съобщи, че Киев деликатно обмисля задачите си, преди да нанесе удар - изпитание да остане в границите на разпоредбите на войната, за разлика от Русия, която изстрелва ракети, артилерия и дронове както по военни, по този начин и по цивилни цели.

" Когато възнамерява и приготвя специфичните си интервенции, СБУ деликатно сортира задачите си. Работим по военни обекти или по такива, които врагът употребява за осъществяване на военните си задания. Действаме напълно в сходство с нормите на интернационалното право ", съобщи Малюк.

СБУ организира множеството си интервенции на територията на Украйна - в Донбас, Крим и Черно море.

" Това е нашата земя и ние ще използваме всички вероятни способи, с цел да я освободим от окупаторите ", съобщи Малюк.

 

Когато става въпрос за обмисляне на нещо в Русия, СБУ споделя, че се концентрира единствено върху цели, употребявани за военни цели, като логистични коридори за доставка на оръжие - като железопътния тунел в Сибир, ударен с две детонации (СБУ не е поела отговорност), както и военни кораби, военни бази и други сходни цели.

" Всички интервенции на СБУ, за които чувате, са извънредно наша работа и наша неповторима техническа разработка ", сподели Малюк. " Тези интервенции станаха вероятни, по-специално тъй като ние създаваме и прилагаме нашите механически решения ".

 

Русия да се готви да бъде ударена.

 

Публикация на Вероника Мелкозерова, в. Преводът и заглавието са на ФрогНюз.  

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР