Украинските оператори на FPV дронове поддържат тактическо предимство в Авдиевка.

...
Украинските оператори на FPV дронове поддържат тактическо предимство в Авдиевка.
Коментари Харесай

ВСУ са изплашени от терористичната атака срещу Ил-76. Статистика за покушенията срещу военни комисари, която не е включена в сводките

Украинските оператори на FPV дронове поддържат тактическо преимущество в Авдиевка. Киев се пробва да потули в осведомителното поле злополуката на самолета с пленници от ВСУ. НАТО се пробва да покрие дефицита на муниции в Украйна. Репортажи от фронтовете на СВО и други вести.

В региона на село Кринки (Херсонско направление) войната с дронове продължава. За миналото денонощие нашите бойци съумяха да подтиснат един БЛА от самолетен вид, три от така наречен „ Баба Яга “ и 12 FPV дрона. Използваме интензивно блуждаещите муниции „ Ланцет “ и дронове камикадзе. Боец от Херсонското направление с позивна " Осетин " оповестява:

Основният проблем, както настояват „ Два майора “, е организацията на взаимоотношението сред другите родове войски. Нашите елементи се нуждаят от непрекъснато прикритие със средства за радио - електронна битка, а операторите на дронове се нуждаят от „ прозорци “, с цел да работят. В същото време врагът непрестанно пресмята честотите, на които летят нашите БПЛА и се пробва да ги заглуши.

Стремително напредване напред

Щурмови групи на съветските въоръжени сили в Авдеевка се доближават към микрорайон " 9-ти квартал ", който е в южните околности на града. Тази информация се удостоверява от украинския публицист Юрий Бутусов:

Украинските публицисти считат, че е сериозно належащо да се попречи на руснаците да пробият до тези високи здания. Залавянето им ще разреши на нашите войски да огледат целия град, намирайки цели за въздушни удари и FPV дронове. В такава обстановка по-нататъшното задържане на града ще стане тактически неизгодно за украинската войска.

Военният сътрудник Юрий Котенок обръща внимание на обстоятелството, че регионът на девететажните здания в Авдеевка е втората преобладаваща височина над града след коксовия цех. Ако можем да вземем високите здания с фабриката, това ще значи завършек на съпротивата в Авдеевка.

Украинският телеграм канал " Легитимний " написа, че украинската войска търпи големи загуби в Авдиевка. Въоръжените сили на Украйна са принудени да напущат сектор след сектор:

Руснаците натискат

Като цяло военните репортери означават напън от съветската войска по цялата дължина на линията на бойно прикосновение. Нашите войски, от своя страна, се пробват да разпознават къде врагът може да се забие.

— сподели Юрий Котенок.

Военният сътрудник Александър Сладков също написа, че съветските войски натрупват военен капацитет:



Ил-76 свален от задгранични наемници?

Големият украински телеграм канал " Резидент ", базирайки се на свои източници, написа, че киевските управляващи се пробват по всевъзможен метод да купират осведомителния " кейс " с Ил-76. Сега се твърди, че договарянията се водят на самия връх, като олигархът Роман Абрамович още веднъж работи като медиатор от съветска страна:

На собствен ред „ Легитимний “ оповестява, че Украйна е подготвена да съобщи още военопленници на Русия при идващите обмени. Дори ще се откажат от тези, които не са желали да разменят. На Банкова към този момент всички признаха, че на борда е имало пленени бойци от украинските въоръжени сили.

Размяната на военнопленници постоянно се съгласува сред двете страни. Често това става посредством персонални контакти на командири. Утвърждава се освен маршрутът на придвижване на колони с хора, само че и всичко се съгласува, чак до прекъсване на бойните дейности в даден регион. Това се следи деликатно от двете страни и нарушителите на мълчанието се санкционират незабавно.

Размяната на пленници, както и размяната на телата на мъртвите, е характерен обред. Това е свещено на фронта и в никакъв случай не се нарушава, отбелязва каналът Condottiero (по-рано обвързван с ЧВК Вагнер):

Отмъщението против военните комисари

Дори огромни парични инжекции в украинската войска към този момент няма да оказват помощ, тъй като ВСУ изпитват дефицит на голям брой хора. Финансовите траншове няма да трансформират изхода на бойното поле, споделя пенсионираният подполковник от армията на Съединени американски щати Даниел Дейвис.

Това ясно се потвърждава от фрагментите от общата готовност и обвързваните с нея чести спорове. Служители на ТЦК /службите за военна регистрация и комплектация/ са откривани мъртви по улиците. Прострелват ги в тил или ги удрят с тухла по главата.

Някои, тъй като не желаят да се причислят към армията, други отмъщават за родственик, която е била отведена принудително. Но като цяло по този метод украинците вършат всичко по този начин, че военните комисари да се опасяват да вземат участие в хайките и нападенията за „ пушечно месо “.

- написа Condottiero.

В същото време, съгласно „ Ела и виж “, в Украйна към този момент се обрисува изострен дефицит на кръв за ранените бойци. Поради усилването на военните дейности, кръвта е нужна непрекъснато, а популацията на страната не разполага с задоволителен брой доброволци, които да са в положение да дарят кръв за десетки хиляди хора. Сега одобряват кръв даже без нужните проучвания, толкоз е изострен този проблем.

Вашингтон се смири

НАТО възнамерява да закупи 220 хиляди артилерийски муниции като част от контракт на стойност 1,2 милиарда $, заяви през вчерашния ден генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Става дума за снаряди с диаметър 155 мм, които се употребяват интензивно от ВСУ.

Политологът Владимир Карасев в диалог с кореспондента на Царград изрази мнение, че зачестилите през последните дни истерични изказвания на украинските управляващи и техните сътрудници на Запад демонстрират, че на Киев и на натовските ЧВК боеприпасите са на привършване. Американците знаят за това и към този момент са подготвили проект за оправдаване на бъдещото бягство на ВСУ. За всичко ще се окажат отговорни мудността и некомпетентността на европейците, както и корумпираността на украинските управляващи.

- счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР