Украинските мостове през Днепър през следващите дни ще попаднат под

...
Украинските мостове през Днепър през следващите дни ще попаднат под
Коментари Харесай

Руският отговор за Кримския мост: Киев да чака ударите на артилерията и хакерите

Украинските мостове през Днепър през идващите дни ще попаднат под сериозен огън

Организираната терористична офанзива на Кримския мост е еднопосочно и недвусмислено секване на „ алената линия “. Реакцията на Русия би трябвало да бъде незабавна: належащо е да се нанесат координирани удари по цялата транспортна инфраструктура на Украйна, като изцяло се сковава снабдяването на въоръжените сили на Украйна в източната част.

И кибервойските би трябвало да ударят транспортните осведомителни системи. Поне подобен съдбоносен отговор даже и западните специалисти чакат от Русия.

Комбинираните мостове през Днепър би трябвало да бъдат атакувани първи. Най-много от тях има в Днепропетровск

Критичната инфраструктура на Украйна са мостовете, които пресичат Днепър. Към днешна дата те са 25, като множеството от тях са комбинирани - т.е. съчетават автомобилна и железопътната част.

Удар по такива мостове ще разреши да се сковават железопътните влакове, които доставят тежка техника на НАТО в зоната на бойните дейности. Автомобилните транспорти са подобаващи за лека техника и пехота. Още повече, че в този момент въоръжените сили на Украйна изпитват сериозен дефицит на гориво.

През последните седмици прецизни удари унищожиха склад за гориво покрай Кривой Рог (5,5 хиляди тона), Харков, Чугуев, Никопол, Краматорск, Карповски, Голициново, Гуляйполе и други обитаеми места. Повечето от унищожените горивни мощности са в Днепропетровска област.

Като се има поради дефицитът на гориво, въоръжените сили на Украйна все по-активно употребяват не автомобилния, а железопътния превоз за прекачване на техника. Ето за какво комбинираните мостове през Днепър са най-предпочитаната цел. Изграждането на понтонни преходи ще изисква доста време от въоръжените сили на Украйна. Това се потвърждава от форсирането на река Ингулец, покрай село Давидов брод от въоръжените сили на Украйна, което се проточи няколко месеца,.

Най-големите комбинирани мостове през Днепър са:

Дарницки (в Киев, пуснат в употреба през 2011 г.),

Амурския, или Стария (в Днепропетровск, открит през 1977 г.),

Синелниковски, или Самарски (в Днепропетровск, издигнат през 1957 г.),

Крюковски (в Кременчуг, възобновен през 1949 г.),

Два моста на Преображенски (в Запорожие, приключен през 1952 г.).

Също през януари 2022 година Володимир Зеленски откри първата част от нов въжен мост в Запорожие. Той също ще бъде смесен - авто и железопътен. Съдейки по фотосите, мостът е много подобаващ за прекосяване на тежка техника - и би трябвало да стане цел за точкови удари.

Освен това към този момент са нанасяни точкови удари по мостовете на Днепър. Вярно, единствено на първия стадий от спецоперацията. На 21 април ръководителят на Днепропетровската регионална държавна администрация Валентин Резниченко заяви, че железопътната линия е изцяло разрушена от ракетната офанзива. Вероятно става дума за един от Преображенските мостове.

Част от мостовете през Днепър са свързани с водноелектрически централи. Например, по язовир Черкаси през язовир Кременчуг (Черкаска област) минават както автомобилни, по този начин и железопътни пътища. Пътен мост минава през хидротехническите уреди на водноелектрическата централа на Днепър. Въпреки че е лишен от железопътни линии, смисъла на моста е от стратегическо значение за въоръжените сили на Украйна - той свързва лявата и дясната част на Запорожие. Следователно той би трябвало да бъде и предпочитана цел за високоточни удари.

Независими западни специалисти също предизвестяват за готовността на Русия да нанесе удари по сериозната инфраструктура на Украйна. Вярно, към този момент не приказваме за ракетни, а за хакерски атаки.

Експертът Aлисия Холп в CPO Magazine отбелязва, че хакерските атаки ще бъдат ориентирани най-вече към енергийни уреди и транспортни центрове.

От началото на спецоперацията, съгласно Холп, към този момент са нанесени над 200 мощни хакерски атаки против сериозната инфраструктура на Украйна. Повечето от тях са били отблъснати, само че минимум 40 са предизвикали съществени вреди. Украинските управляващи обаче се пробват да омаловажат размера на тези вреди.

Руските хакери (и не безусловно свързани с Министерството на защитата или други разследващи агенции) към този момент употребяват злотворен програмен продукт като BlackEnergy, Industroyer и KillDisk с огромен резултат.

Мощни офанзиви към този момент са претърпели спътниците на НАТО, доставящи оръжие на Украйна - Естония, Литва, Черна гора, Полша, декларира Алисия Холп.

Професор Ландау: Русия към този момент сковава украинските сървъри и информационни линии, може да го направи още веднъж

Засега съветските хакери удрят Украйна по-ефективно от стрелците по мостовете на Днепър. Ефектът на изненадата в първия ден от специфичната интервенция беше обезпечен точно от координираните дейности на военни и хакери. Час преди началото на спецоперацията сателитните връзки на Украйна (дори нейните военни използваха услугите на частната интернет компания Viasat) бяха изцяло парализирани.

И в границите на няколко дни беше осъществена мощна хакерска атака против украинските държавни и финансови уеб страници. Тази офанзива даже е наречена FoxBlade от експертите. Хакерите изтриха данните от компютрите, като ги деактивираха. Ударът беше мощен, като се има поради, че цялата държавна информация се съхраняваше физически на сървъри в самата Украйна - тя даже не използваше облачни технологии, написа професор Сюзън Ландау.

Припомняме, че няколко дни преди терористичната офанзива в Киев на Кримския мост, Украйна се натъкна на спирания в сателитните връзки Starlink, употребявани от военните. Не е инцидентно, несъмнено.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР