Украинските бежанци, настанени в бившата Белодробна болница, ще ползват сградата,

...
Украинските бежанци, настанени в бившата Белодробна болница, ще ползват сградата,
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Бежанците от Украйна остават в Белодробна ...

Украинските бежанци, настанени в някогашната Белодробна болница, ще употребяват постройката, до момента в който не завърши войната, това съобщи пред медиите през днешния ден кметът Здравко Димитров във връзка на предлагането на МБАЛ „ Св. Каридад “, импортирано в общински съвет.

Частната болница желае право на градеж върху терена с повърхност 14 дка за 30 г.  и с право на прилагане на постройката.

„ Никой няма желание да гони украинците. Напротив, ние бяхме първите, които осигурихме постройката на Белодробна за бежанците. Пуснахме парно, плащаме за ток, осигуряваме и храната “, акцентира Здравко Димитров.

Той призна, че в предлагането до Общинския съвет за капиталовото желание на „ Св. Каридад “ е позволен пропуск. В него не е изписано категорично, че бежанците ще останат в постройката до края на войната в Украйна.

Кметът незабавно разпореди по телефона на чиновниците да допишат в предлагането гаранцията, че украинците ще продължат да употребяват Белодробна болница като втори дом.

Здравко Димитров и неговият заместител по спорт Георги Титюков дадоха старт на градеж на спортна зала с повърхност 1110 кв. м. за ЕГ „ Иван Вазов “. Бъдещият комплекс коства 2,4 млн. лева и ще бъде издигнат за 243 календарни дни.



Строителите дават обещание залата да бъде подготвена за 15 септември. Тя ще бъде сходна на залата на СУ „ Патриарх Евтимий “.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР