Украинските бежанци масово напускането на хотелите по морето и саботираха

...
Украинските бежанци масово напускането на хотелите по морето и саботираха
Коментари Харесай

В хотели на първа линия по морето искат украинците, а не в планинските ни курорти

Украинските бежанци всеобщо напускането на хотелите по морето и саботираха държавната организация по преместването им в планински курортни бази, сподели инспекция на кореспондентите на  Между 50 000 и 55 000 бежанци сега са в морските ни хотели,  показва изданието, позовавайки се  на  член на политическия кабинет на вицепремиера Калина Константинова, която дава отговор за украинските мигранти у нас. Над 300 000 са влезнали в България от февруари насам, а сега у нас са към 96 000 бежанци от Украйна. Видно от справката, повече от половината от тях са настанени в морските ни комплекси.

Въпреки необятно прокламираната организация по преместването им навътре в страната, в неделя бежанците отхвърлиха да освободят стаите с панорама към брега и сложиха в патова обстановка управляващите. “Видяхте какъв запас е отделила страната тези дни да преминат по един спокоен, равномерен и плануван метод. Над 100 индивида от разнообразни ведомства са на терен, изясняват на украинските жители какво следва. Над 10 рейса бяха обезпечени за извозването. БДЖ обезпечи осем спомагателни вагона. Има обезпечени наряди от ведомствата ”, сподели Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците. “Над 80% от интервюираните обявиха, че имат потребност от заслон. Хората, попълнили анкета са над 40 хиляди души. Капризните украински бежанци можем да настаним в Елхово. Ако тези обстановки не престават да се повтарят, колкото и да е неприятно, може да се окаже, че бежанският център в Елхово - което е контейнерно населено място и побира 1700 души, ще се окаже нужен запас ”, сподели още Тошева.

7000 са украинските жители, които би трябвало да бъдат преместени от Бургаско навътре в страната. Техният брой динамично се трансформира, посочи Тошева. Вместо 300 бежанци, едвам 57 са се съгласили да бъдат преместени от хотели в Слънчев бряг в базата на БДЖ в Паничище. За тях бяха обезпечени два спомагателни вагона в бързия трен от Бургас за София.

има общо 18 000 души, като през юни там могат да останат единствено 5000. В държавни бази в района ще останат сред 500 и 1000 души - инвалиди, майки с дребни деца и хора с хронични заболявания, за които пътуването е мъчно, стана ясно от изказвания на регионална администрация. Председателят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева сподели още, че за денонощие страната ни са напуснали над 5200 украинци. От Варна идната група бежанци би трябвало да потегли в понеделник. До 1 юни следва да бъдат преместени близо 10 000 украинци от Бургас и към 1000 - от Добричкия район.

С провал потегли всеобщото пренасяне на украинци от морските хотели към държавни бази навътре в страната. Първите сред 200 и 250 души трябваше да потеглят в неделя от Златни пясъци към Рибарица и Паничище с бързия трен Варна-София в 10,30 ч.

От ранни зори паркингът на гарата бе отцепен от полиция, към композицията бяха прикачени четири спомагателни вагона за украинците, а на перона за пасажерите имаше пункт с минерална вода и закуски. За бежанците на Златни пясъци бяха изпратени рейсове, само че те докараха на гарата единствено 5 души. Сред тях имаше единствено един юноша. Вячеслав Радованов от Одеса потегли с баба си за Рибарица.

“Тук имаше доста магазини и аптеки, там е единствено една. Не знам какво ни чака, само че основното е пътешествието ”, сподели момчето. То не знаеше за какво сънародниците му са отказали да пътуват в последния миг.

Заради това три спомагателни вагона бяха разкачени, а дребната група бежанци потегли с четвъртия към Горна Оряховица, откъдето с микробус трябваше да стигне до Рибарица. “Хората са от хотел “Берлин ”. От 2 дни знаеха по кое време и къде отиват. Едва тази заран обявиха, че няма да тръгнат. Очевидно имат опция. Някои ще останат в хотела до финала на програмата на 31 май, след което ще се реалокират в квартири в града. Други ще се върнат назад в Украйна ”, заяви регионалният шеф на Варна Благомир Коцев. Той посочи, че стартират нови анкети по хотелите, с цел да не са хаби запас през идващите дни. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР