Украински сили са нанесли поражения върху два от най-скъпите руски

...
Украински сили са нанесли поражения върху два от най-скъпите руски
Коментари Харесай

Украинските сили поразиха два от скъпите военни самолети на Русия

Украински сили са нанесли провали върху два от най-скъпите съветски военни самолети. Руснаците наподобява са изгубили своя разследващ аероплан А-50 в небето над Украйна, а различен аероплан е бил развален, оповестяват няколко съветски и украински военни канали в Telegram.

Новината беше отчасти доказана от генерал-лейтенант Николай Олешчук, който командва украинските военновъздушни сили, както и от държавни източници, представени от изданието " Украинска истина ".

В неделя вечерта украинските сили са нанесли удар по съветския разследващ аероплан А-50 над Азовско море, оповестяват публичната украинска телевизия Suspilne, базирайки се на свои източници. Според тях А-50 е бил ударен към 21:00 ч. вечерта локално време покрай Кириловка в Запорожка област. След това самолетът е липсващ от радарите и е спрял да дава отговор на поръчки от тактическата авиация.

Междувременно различен удар е развалил съветския аероплан Ил-22, който също е липсващ от радарите край Керч. Двете летателни средства са били в разнообразни елементи на Украйна - А-50 е оперирал в Запорожие, а Ил-22 в Херсонска област - на разстояние от към 150 км един от различен.

Руският боен блог Fighterbomber удостовери унищожаването на А-50.

" Трагедията постоянно си е покруса. Особено когато е в подобен мащаб. Най-вероятно няма да разберем кой е отговорен за гибелта на водачите ", се споделя в малко известие.

A few hours ago, someone apparently attacked two Russian aircraft over the Azov Sea: A-50 early warning and control and Il22-M command and control aircraft. The former is claimed to now be scuba diving, while the latter, well... the following audio recording emerged which…
— WarTranslated (Dmitri) (@wartranslated)
Малко по-късно украински публични лица потвърдиха за случилото се.

" Около 21:00 ч. украинските елементи направиха офанзива против два самолета на съветските въздушно-космически сили, като съответно се насочиха към аероплан за ранно предизвестие и ръководство А-50 и транспортен аероплан Ил-22, които се намираха над Азовско море ", съобщи Юрий Мисяхин, заместник-ръководител на Комисията по национална сигурност към украинския парламент.

В същото време различен провоенен канал в Telegram - " Рыбарь " означи, че в случай че унищожаването на А-50 се удостовери, " това ще бъде още един черен ден за съветските военновъздушни сили ". Той напомни, че самолети от този вид не са доста. Смята се, че Москва разполага единствено с девет или 11 такива, като всеки аероплан се обслужва от 5 водачи и може да коства до 500 млн. щатски $.

От началото на войната в Украйна Русия не беше губила нито един А-50, само че през февруари 2023 година сходен аероплан беше развален от дронове и беше изпратен за ремонт в Таганрог.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР