Украински съд конфискува активи на компании и финансови и кредитни

...
Украински съд конфискува активи на компании и финансови и кредитни
Коментари Харесай

Съд в Украйна арестува активите на трима руски акционери на Алфа Банк

Украински съд конфискува активи на компании и финансови и кредитни институции, принадлежащи на съветските предприемачи Михаил Фридман, Пьотр Авен и Андрей Косогов , осведоми Руската работа на Би Би Си.

Става въпрос за 20 компании и финансови институции, които акционерите на " Алфа Банк " имат като крайни бенефициенти или посредством следени офшорни компании. Сред блокираните активи са финансови и застрахователни компании, клетъчни връзки и IT компании, както и предприятия, произвеждащи минерална вода, оповестиха от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Стойността на конфискуваните активи надвишава 17 милиарда гривни (повече от 450 милиона долара) .

Според СБУ предприемачите " са част от обкръжението на Владимир Путин и вземат участие в " схеми " за широкомащабно финансиране на въоръжената експанзия на Русия ".

Фридман и Авен напуснаха Русия след началото на войната в Украйна. Те обаче се оказаха под наказания от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия. Самите те отхвърлят ​​да са част от най-близкото обграждане на Путин и се пробват да оспорят включването си в санкционните описи в съда . През март беше обявено, че Фридман и Авен разискват продажбата на дяловете си в Алфа Банк на Андрей Косогов.
 Украйна проверява Михаил Фридман за финансиране на съветската военна машина
Украйна проверява Михаил Фридман за финансиране на съветската военна машина

Фридман и Авен оспорват в съда налагането на санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР