Украински официален представител заяви в петък, че морските хуманитарни коридори,

...
Украински официален представител заяви в петък, че морските хуманитарни коридори,
Коментари Харесай

Украински служител твърди, че морските "коридори" не са договорени с Русия на фона на предупрежденията за световната продоволствена криза

Украински формален представител съобщи в петък, че " морските филантропични коридори ", оповестени по-рано тази седмица от съветските военни, не са били съгласувани с Украйна, и упрекна Русия, че се пробва да трансферира върху Украйна виновността за международната продоволствена рецесия , съобщи CNN.

Говорителят на оперативния щаб на регионалната администрация на Одеса Серхий Братчук съобщи, че известието на съветското министерство на защитата за безвредни пътища за корабите е " опит за основаване на осведомително оправдание за Русия ".

" Така че това е следващата неистина на Русия и опит да се упрекна Украйна в основаването на продоволствена рецесия ", сподели той.

 

Руският президент Владимир Путин и италианският министър-председател Марио Драги са разискали въпроса за продоволствената сигурност в международен мащаб в телефонен диалог в четвъртък, оповестяват държавните управления на двете страни.

Според Кремъл Путин е декларирал, че Русия е подготвена да предприеме стъпки за намаляване на рецесията, като позволи износа на зърно и торове, в случай че Западът анулира това, което Русия назовава " политически стимулирани " наказания.

 

 По-рано тази седмица съветските военни обявиха, че ще отворят два " морски филантропични коридора " - един откъм украинските пристанища Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Пивден (Южен) и различен откъм пристанището Мариупол на Азовско море. По време на диалога си с Драги Путин е декларирал, че действието на тези коридори е било " възпрепятствано от украинската страна ", оповестиха от Кремъл.

 

Армейски военачалник Кристофър Каволи, номиниран за идващия върховен американски военачалник, който ще управлява военното наличие на Съединени американски щати в Европа, съобщи пред законодателите в четвъртък, че дефицитът на зърно " се усеща на африканския континент " Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс съобщи в четвъртък, че Путин " употребява оръжието на глада и неналичието на храна измежду най-бедните хора по света ".

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР