Украински националисти взривиха една от сградите на Физико-техническия институт в

...
Украински националисти взривиха една от сградите на Физико-техническия институт в
Коментари Харесай

Бойци от Teриториалната отбрана взривиха сградата на Физико-техническия институт в Харков

Украински националисти взривиха една от постройките на Физико-техническия институт в Харков, заяви генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита.

По думите му те се опитвали да се отърват от доказателствата за провежданите там проучвания.

„ За да прикрият изследователската работа по нуклеарната тема, бойци от батальоните за териториална защита взривиха една от постройките на Физико-техническия институт на улица „ Академическая “, сподели той.

Под руините може да се намират до 50 чиновници на института.

Именно на този проучвателен център е предоставена основна роля в основаването на нуклеарно взривно устройство от Украйна, сподели по-рано за РИА Новости източник от едно от съветските способени ведомства.

В началото на седмицата съветското министерство на защитата предизвести, че украинските управляващи приготвят провокация с радиоактивно замърсяване в Харков – локалните националисти са минирали реактор на пробна нуклеарна апаратура в института.

Това не е първият сходен случай в Украйна. Миналата седмица управляващите в Киев се пробваха да провеждат провокация в атомната електроцентрала в Запорожие. Украински диверсанти нападнаха поделение на Росгвардия, което патрулира в региона. От прозорците на образователния комплекс, ситуиран отвън електроцентралата, по руснаците се откри мощен огън от стрелково оръжие. В отговор огневите точки на радикалите бяха потиснати. Както показаха от отбранителното ведомство, диверсионната група е запалила постройката, когато са я напуснали.

След това украинските управляващи нанесоха удари по оборудванията, осигуряващи електроснабдяването на атомната електроцентрала в Чернобил. Електрозахранването е възобновено от територията на Беларус.

На 24 февруари Русия стартира военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна. Въоръжените сили утвърждават, че дейностите им са ориентирани единствено към военната инфраструктура и украинските войски. Има жертви и от двете страни.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР