Украински медии твърдят, че ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрий

...
Украински медии твърдят, че ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрий
Коментари Харесай

Бивш украински посланик в САЩ: Назначението на Илашчук в България е заради лична близост и лоялност

Украински медии настояват, че ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак е " покровителствал " над новата украинска посланичка у нас.
Автор: Ружа Райчева,. Следвайте " Гласове " в

Предполагам, че главният аршин, който е бил прибавен при определянето на този претендент, е персоналното другарство, персоналната непосредственост и, явно, лоялността.
Това съобщи в изявление за  " Радiо Свобода "  бившият дипломат на Украйна в Съединени американски щати (2005-2010) и Франция (2014-2020) Олег Шамшур във връзка назначението на 46-годишна Олеся Илашчук за дипломат на Украйна в България. 
Авторитетното украинско издание  " Європейська истина "  твърди, че Олеся Илашчук, назначена от президента Володимир Зеленски за нов дипломат на Украйна в България,  " няма опит нито в дипломацията, нито в държавната администрация и до момента се е представяла като експерт по сексология и скъпоценни бижута ".



От украинското външно министерство реагираха като обясниха, че бъдещата заместничка на Виталий Москаленко има съответната квалификация и назначението на некадрови дипломати на посланически длъжности е нормална интернационална процедура.
Множество украински публицисти и политици разясниха, че България е извънредно значима за Украйна страна, която разполага със обилни ресурси от оръжия от руски вид, от които украинците се нуждаят толкоз доста в този момент на фронтовете на войната, отбелязва  " Радiо Свобода ". 
" Това, от което Украйна се нуждае в този момент, е професионализъм. Хора, които не е наложително да имат огромен дипломатически опит, само че най-малко би трябвало да знаят какво е това, да могат да откриват връзки с нашите сътрудници, да могат да действат обикновено в публичната сфера на страните, в които работят, с цел да предават нужните послания. За страдание, назначението на посланика в България и самата кандидатура - съгласно мен - не дават отговор на всички тези критерии ", каза Олег Шамшур пред " Радiо Свобода ". 

Олег Шамшур
Дипломатически източници търдят, че ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак е " покровителствал " над Илашчук и стои зад решението за назначението и макар неналичието на нужния дипломатически опит, написа " Радiо Свобода ".
" Назначението на посланика в България просто ме умъртви. Не поради сексологията. Не и поради Ермак. А защото сексологът е изпратен в България, където са най-големите находища на оръжия от руски вид ", написа във Фейсбук журналистката Тaтяна Николаенко.

 
Източник: OFFNews.bg
 
 
 
 
04 Яну 202317303 Яну 2023399331 Дек 2022471129 Дек 2022404128 Дек 2022126327 Дек 20223486КоментариЕкстра е03 Яну 2023 20:08ч.
Тази може да спи у Пацо Терасата
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати България има естествени благосъстояния...03 Яну 2023 20:12ч.
Оказва се, обаче, че измежду естествените благосъстояния на страната ни най-важни се оказват " залежите " на руско оръжие. Интересна терминология. Явно по тази причина " незалежните " се възмущават, че не са пратили у нас минен инженер. Излежда, че по остаряла национална традиция, сме на път още веднъж да се дадем под концесия. Дано барем този път договорим по-прилични концесионни такси.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати без име03 Яну 2023 20:20ч.
та нали генералите са мъже?! може да се работи и нощно време, с цел да бъдат уверени за още оръжие?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ст. Л. Костов03 Яну 2023 20:21ч.
Курвалъкът си е тежка форма на корупция, с рискови последствия, когато е обвързван с държавни постове. Ярък образец от миналата година - Зеленски.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Любомир Русев03 Яну 2023 20:28ч.
Да разбирам ли, че България няма механизми да откаже акредитацията?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone03 Яну 2023 20:33ч.
Що да ѝ отхвърляме акредитацята? Експертно полово майсторство, Напреднали мануални-орални услуги! Кво повече?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати азначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е нормална интернационална процедура.03 Яну 2023 20:32ч.
пуркуа бре джаъм. Ще си церя сатириазиса при ханъм Олеся
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР