Украински граждани се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, докато

...
Украински граждани се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, докато
Коментари Харесай

Украинските бежанци се изнасят от хотелите в Слънчев бряг

Украински жители се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, до момента в който се чака решение на Националния действен щаб дали програмата за филантропичното им подкрепяне ще бъде удължена, заяви БНР.

Междувременно комисия от Икономическа полиция, чиновници на РПУ в Несебър, Национална агенция за приходите и Агенцията за протекция на детето продължава инспекциите по хотелите за установяването на броя на украинските бежанци. По непотвърдена информация при инспекциите в част от хотелите в Слънчев бряг, в които са настанени украински жители, са открити основни разминавания. 

" Държавата има право да си напряко своите инспекции, тъй като споделят, че има огромни разминавания. Нека да се ревизират всички хотели. Обаче 11 индивида влизат, икономическа полиция и част от гостите се заключиха и не смеят да отворят, тъй като мислят, че принудително ги извеждат. Единственото нещо, което желаеме, е страната ясно да каже тези хора ще ги откараме в лагери или ще ги изгоним през границата или каквото изобщо мислят да ги създадат ", посочва собственикът на хотел в Слънчев бряг Виолета Галева.

Напускайки хотелите у нас, част от украинците не крият, че отпътуват за Румъния.

" Ние отиваме в Румъния, в град Констанца, тъй като там програмата за поддръжка на украинските жители е надеждна до юни. Аз съм с дете и мога да се видя там с мои родственици ", сподуля украинката Лена.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР