Украински диверсанти са проникнали в две села на територията на

...
Украински диверсанти са проникнали в две села на територията на
Коментари Харесай

Кремъл съобщи за украинска диверсия с жертви и ранени на руска територия

Украински диверсанти са проникнали в две села на територията на Брянска област в Русия, а в едното са взели заложници, съобщи БНР. Според съветски медии групата незаконно е проникнала в граничната област и е разкрила огън по цивилни.

Съобщава се за жертви и ранени. Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз е прецизирал, че става дума за един умрял и настанено в болница ранено дете от село Любенчани. Държавната съветска организация ТАСС също оповестява за жертви и ранени, без да конкретизира броя им.

Възможно е диверсантите да държат заложници до шест души, написа още ТАСС. 

От Кремъл потвърдиха за конфликтите, които представителят Дмитрий Песков дефинира като " терористична офанзива ". От Кремъл прибавиха, че Владимир Путин получава непрекъсната информация за протичащото се от ФСБ, Министерството на защитата и Националната армия, заяви опозиционното съветско издание The Moscow times.

Изданието категорично прецизира, че тези изказвания не могат да бъдат доказани без значение.

Украйна отхвърли обвиняванията и ги назова " умишлена провокация ".

" Историята за диверсионна група в Русия е класическа преднамерена провокация. Русия желае да сплаши народа си, с цел да оправдае нападението над друга страна и възходящата беднотия след годината на война ", съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в Twitter.

На 23 февруари командването на Украйна предизвести, че Русия може би възнамерява интервенция под подправен байрак в региона, с евентуална цел да упрекна украинските бранители в нарушение на териториалната целокупност, напомня The Moscow times.

Това е първият случай на докладвани боеве на терен в границите на съветската територия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР