Украинската вицепремиерка Олга Стефанишина изрази увереност, че Украйна ще успее

...
Украинската вицепремиерка Олга Стефанишина изрази увереност, че Украйна ще успее
Коментари Харесай

Украинската вицепремиерка Стефанишина е уверена, че Киев върви към преговори за присъединяване към ЕС

Украинската вицепремиерка Олга Стефанишина изрази убеденост, че Украйна ще успее да не се отклони от курса за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз до октомври, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11487
Дотогава страната ще подсигурява, че са направени всички контрактувани законодателни и институционални стъпки, сподели през вчерашния ден Стефанишина на конференция в Киев.

Пълното използване на тези фундаментални промени обаче ще отнеме години, съобщи Българска телеграфна агенция.

През октомври Европейската комисия ще реши дали да предложи на водачите на Европейски Съюз да стартират договаряния за присъединение с Украйна.

Миналата година Европейският съюз публично даде на Украйна статут на страна кандидатка за присъединение. Преди да стартират договарянията за присъединение обаче, страната първо би трябвало да извърши седем условия, избрани от Европейската комисия.

Те включват нова процедура за асортимент на украински конституционни съдии и по-силна битка с корупцията, изключително на високи равнища.

Европейски Съюз също настоя да се съблюдават стандартите в битката с прането на пари и да се приложи закон против несъразмерното въздействие на олигарсите.

Дори започването на договаряния за присъединение не е гаранция за участие и договарянията могат да продължат с години, отбелязва ДПА.

Малко евентуално е Украйна да стане член на Европейски Съюз до момента в който е във война с Русия, тъй като тогава блокът съвсем несъмнено ще би трябвало да влезе в директен спор с Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР