Украинската тенис звезда Елина Свитолина отказа да излезе на корта

...
Украинската тенис звезда Елина Свитолина отказа да излезе на корта
Коментари Харесай

Украинска тенис звезда отказа да излезе на корта срещу рускиня

Украинската тенис звезда Елина Свитолина отхвърли да излезе на корта против рускинята Анастасия Потапова. Двете трябваше да премерят сили в първия кръг на шампионата в Монтерей (Мексико), а победителката да се изправи против българката.

27-годишната Свитолина, родом от Одеса, където много украинци изгубиха живота си в последните дни при сраженията с съветската войска, разгласи решението си в обществените мрежи.

Звездата е безапелационна, че няма да играе против противнички от Русия и Беларус, до момента в който не бъдат трансферирани със статут на " неутрални спортисти, без проявлението на национални знаци, цветове, флагове или химни ".

Решението на Свитолина пристигна след рекомендацията на Международния олимпийски комитет (MOK), откъдето даже oбявиха, че всички съветски тимове и спортисти би трябвало да получат възбрана за присъединяване на интернационално равнище.

" Вярвам, че актуалната обстановка изисква ясна позиция от нашите организации - Асоциацията на тенисистите експерти (АТП), УТА и Международната тенис федерация (ИТФ). Затова ние, украинските играчи, ги помолихме да следват рекомендациите на Международния олимпийски комитет (МОК) да признае жителите на Русия или Беларус единствено за неутрални състезатели, без да изобразяват национални знаци, цветове, флагове или химн.

Затова желая да оповестя, че няма да играя на шампионата в Монтерей, нито във всеки различен мач против съветски или беларуски тенисистки, до момента в който организациите ни не вземат това значимо решение ", разгласи 15-ата в международната класация Свитолина, която е жена на френския тенисист Гаел Монфис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР