Украинската служба за сигурност СБУ обяви за издирване бившия президент

...
Украинската служба за сигурност СБУ обяви за издирване бившия президент
Коментари Харесай

Украйна обяви Медведев за издирване, Русия отговаря с дела срещу СБУ

Украинската работа за сигурност СБУ разгласи за търсене някогашния президент на Русия и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, заяви ДПА.

Според оповестената през днешния ден заповед Медведев е упрекнат в посягане против границите и суверенитета на Украйна. Съгласно член 110, алинея 2 от украинския Наказателен кодекс като държавен чиновник той може да получи присъда от пет до 10 години затвор.

В отговор, съветското разследване разгласи, че има намерение да изправи пред правораздаването чиновниците на Службата за сигурност на Украйна, решили да преследват Дмитрий Медведев.

„ Председателят на СКР Александър Иванович Бастрикин разпореди да се образува наказателно дело против чиновници на Службата за сигурност на Украйна по отношение на противозаконното гонене на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Анатолиевич Медведев “, се споделя в известието.

Според ведомството СБУ разгласи Медведев за търсене, „ такава информация следва от базата данни на Министерството на вътрешните работи на Украйна “.

Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, през вчерашния ден на процедура разгласи, че Русия ще нанесе ответни удари поради детонацията на Кримския мост.  Той назова детонацията терористична офанзива, на която Русия ще отговори с " заличаване на терористите ". След днешните тежки ракетни офанзиви против Киев и други огромни украински градове той съобщи, че това е единствено началото. Украинската страна в настоящия си тип е непрекъсната опасност за Русия, по тази причина политическото управление на прилежащата страна би трябвало да бъде изцяло отстранено, акцентира Медведев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР