Украинската противовъздушна отбрана свали 33 от 37 руски безпилотни самолета,

...
Украинската противовъздушна отбрана свали 33 от 37 руски безпилотни самолета,
Коментари Харесай

Украйна е свалила 33 от 37 руски дрона

Украинската противовъздушна защита смъкна 33 от 37 съветски безпилотни самолета, изстреляни през нощта. При офанзивата има повреди по инфраструктурно оборудване в Одеска област , предава Ройтерс, като се базира на публични източници.

Военното командване " Юг " сподели в изказване, че 18 дрона " Шахед " са били свалени над Одеска област и други четири над Николаевска и Херсонска области в южната част на страната.

Атаката против Одеска област идва единствено ден откакто по време на посещаване на президента на Украйна и премиера на Гърция.

" През нощта врагът още веднъж нападна Одеска област с дронове. За страдание, не беше допустимо да се предотвратят ударите ", сподели Олег Кипер, губернатор на района.

Кипер сподели, че инфраструктурно оборудване в района е развалено, само че не даде повече детайлности.

Няма незабавни известия за жертви.

Военните споделиха, че дроновете са били изстреляни от Кримския полуостров и са атакувани на няколко талази от разнообразни направления, като е била оповестена въздушна паника, траяла над три часа.

Безпилотни летателни апарати са били свалени и над централната Кропивницка област и източната харковска област, споделиха военновъздушните сили и районните чиновници.

Черноморското пристанище Одеса и близкият район са подложени на зачестили съветски офанзиви, откакто, която разреши безвредното прекосяване на украински зърнени колета през Черно море.

Представители на украинския флот споделиха тази седмица, че Русия е изстреляла над 880 атакуващи дрона и над 170 ракети Одеска област от юли предходната година.
 Лондон: Износът на Украйна през Черно море се е нараснал след края на зърнената договорка
Лондон: Износът на Украйна през Черно море се е нараснал след края на зърнената договорка

Функционирането на новия експортен маршрут е от основно значение в дълготраен план
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР