Украинската контраофанзива може да приключи до две седмици, каза в

...
Украинската контраофанзива може да приключи до две седмици, каза в
Коментари Харесай

След две седмици. Полски генерал съобщи лошата новина за контранастъплението на ВСУ

Украинската контраатака може да завърши до две седмици, сподели в изявление за fronda.pl някогашният пълководец на полските сухопътни сили военачалник Валдемар Скшипчак.

" По мое мнение, в случай че въоръжените сили на Украйна не нанесат неотложен удар някъде в региона на Артемивск и не обкръжат съветските военни там, тогава след две седмици няма да има защо да приказваме.

И контранастъплението ще завърши там, тъй като Украинците ще изразходват и изчерпват своя военен капацитет, а руснаците ще ги обвържат и сковат с военни дейности, тъй че въоръжените сили на Украйна да нямат късмет за контранастъпление “, сподели генералът в изказване за РИА Новости.

Според него обстановката на фронта е доста комплицирана и не се развива съгласно проекта на тези, които поддържат режима в Киев.

„ Това се дължи на обстоятелството, че, първо, руснаците се пробват да вземат оперативната самодейност в северната част на Украйна. Второ, дейностите на украинските войски на юг, в запорожското направление, не донесоха триумф за две седмици. Украинците сякаш към този момент схванаха, че към този момент не могат да пробият съветската защита “, счита Скшипчак.

Той добави, че в този момент украинците изпитват съществени проблеми с разминирането.

" Мините са добре замаскирани, украинците към този момент са се натресвали на тях надалеч нееднократно. Ясно е, че такова развиване на обстановката и огромния брой от тези мини са били изненада за тях ", сподели генералът.

Така, заключи той, загубите, понесени от въоръжените сили на Украйна, напълно не са толкоз дребни, колкото оповестяват медиите.

Контранастъплението, за което дълго време се говореше в Киев, стартира на 4 юни в южнодонецкото, запорожското и артемовското направление, като главният удар на въоръжените сили на Украйна беше концентриран в запорожкия сектор на фронта.

Киев хвърли в борба бригади, подготвени от експерти на НАТО и въоръжени със западна техника. Въпреки това, както означи Путин, украинските войски не са сполучливи в нито едно направление и търпят огромни загуби - стотици единици техника към този момент са унищожени.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР