Украинската делегация пристигна в района на украинско-белоруската граница, за да

...
Украинската делегация пристигна в района на украинско-белоруската граница, за да
Коментари Харесай

В очакване на преговорите: Беларус показа мястото, което очаква руснаците и украинците


Украинската делегация дойде в региона на украинско-белоруската граница , с цел да взе участие в диалози с представители на Руската федерация. Това заяви в Туитър Министерството на защитата на Украйна.
 

Українська делегація прибула в регион українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації.

Подробиці:
— Офіс Президента (@APUkraine)
Преговорите на съветската делегация с представители на Украйна в Гомелска област на Беларус ще стартират през днешния ден в 12:00 ч. Това съобщи за беларуската организация БелТА помощникът на съветския президент и някогашен министър на културата Владимир Медински, съобщи Интерфакс.

" Доколкото всеки час от продължението на спора значи починали украински жители, украински бойци, ние абсолютно сме заинтригувани да реализираме някакви договорености допустимо най-бързо. Тези договорености абсолютно би трябвало да бъдат в интерес и на двете страни ", сподели той.
По-рано в понеделник Беларус заяви, че е подготвила място за осъществяване на договаряния сред украинската и съветската делегации , до момента в който дейностите на Москва в западната ѝ съседка продължава към този момент пети ден.
Украйна се съгласи да изпрати дипломати на място покрай украинско-белоруската граница, макар известията, че президентът на страната Александър Лукашенко е подготвен да изпрати войски, които да се причислят към нашествието.

" Мястото за осъществяване на договарянията сред Русия и Украйна в Беларус е квалифицирано, чака се идването на делегациите ", заяви беларуското външно министерство в обществените мрежи, като разгласява фотография на дълга маса с съветски и украински флагове.

 

Анатолий Глаз - представител на външното министерство на Беларус, съобщи: " Преговорите ще стартират незабавно откакто всички делегации дойдат на мястото на срещата . "

Украйна даде обещание да не отстъпва на срещата, а президентът ѝ Владимир Зеленски съобщи, че не чака диалозите да доведат до някакви резултати .

" Както постоянно, нямам доверие в резултата от тази среща, само че дано опитат ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР