Украинската делегация, която ще преговаря с Русия, ще бъде ръководена

...
Украинската делегация, която ще преговаря с Русия, ще бъде ръководена
Коментари Харесай

Спекулации за участие на Беларус в конфликта в очакване на преговори Киев-Москва

Украинската делегация, която ще договаря с Русия, ще бъде ръководена от Давид Арахамия - ръководителят на парламентарната група на ръководещата президентска партия „ Слуга на народа “. Това излиза наяве от известия на украинската организация УНИАН. Тя цитира Арахамия, съгласно който ръководената от него делегация ще чуе предложенията на съветската страна, след което са вероятни каквито и да е разисквания. Припомням, първите договаряния сред украински и съветски представители от началото на войната би трябвало да се състоят на украинско-беларуската граница в региона на река Припят.

Те съответстват със спекулации, че тази заран Беларус може да се включи в спора на страната на Русия, като реализира парашутен десант в Украйна. Според Арахамия, сходно развиване или вероятно негово похищение ще са " нарушавания на главните правила в дипломацията " единствено ще усилят отпора против съветската експанзия.

В петия ден от началото на военните дейности има нови удари против огромни украински градове. Според информация от украинската страна, в близкия до Беларус град Чернихив бомбардировки е имало през цялата нощ. Уцелени са постройка, приютяваща детска градина, магазин в центъра на града и 5-етажна жилищна постройка. Засега се оповестява за един потърпевш. 

Беларус се готви да изпрати свои войски в Украйна и това може да стане още през днешния ден, заяви американски представител, представен от вестник „ Вашингтон пост “. Сайтът „ Киев индипендънт “ също цитира източници, съгласно които беларуски паравоенни може да бъдат изпратени в прилежащата страна.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял по телефона с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, който го е уверил, че няма да праща беларуски елементи в Украйна.

На референдум през вчерашния ден Беларус утвърди отхвърли от статут на неядрена страна. Това  значи, че страната може да приема за непрекъснато нуклеарни оръжия и съветски военни елементи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР