Украинската държавна компания Енергоатом предупреди за изключително висок риск от

...
Украинската държавна компания Енергоатом предупреди за изключително висок риск от
Коментари Харесай

Енергоатом: Има голям риск от изтичане на радиация от АЕЦ Запорожие

Украинската държавна компания " Енергоатом " предизвести за извънредно висок риск от приключване на радиация от Запорожската АЕЦ, оповестява “Гардиън ”.
Компанията показва като причина съветските артилерийски обстрели.
" В резултат на периодическите обстрели е развалена инфраструктурата на станцията, съществуват опасности от приключване на водород и разпространяване на радиоактивни субстанции, висока е и заплахата от пожар ", оповестяват от " Енергоатом ".
От Москва пък не престават да упреква украинските сили за обстрела на централата. Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което ползва доказателства за обстрел на Запорожката АЕЦ, осъществен на 25 август от украинските сили.
Властите в Запорожка област са подготвени за всякакво развиване на ситуацията към атомната електроцентрала, съобщи ръководителят на назначената от Москва регионална администрация Евгений Балицки.
Разработен е и проект за евакуация на популацията при нужда, добави Балицки.
Следващата седмица се чакат да дойдат в АЕЦ-а и специалисти на Международната организация за атомна сила.
В делегацията ще бъде генералният шеф на организацията Рафаел Гроси и още 13 представители най-вече на неутрални страни, като няма да бъдат включени експерти от Англия и Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР