Украинската боксова федерация (ФБУ) се присъедини към бойкота на световните

...
Украинската боксова федерация (ФБУ) се присъедини към бойкота на световните
Коментари Харесай

Украйна също се включи в бойкота на световните първенства по бокс

Украинската боксова федерация (ФБУ) се причисли към протеста на международните шампионати за мъже и дами поради решението на Международната боксова асоциация (ИБА) да допусне до присъединяване състезатели от Русия и Беларус с байрак и химн.

Вицепрезидентът на ФБУ Олег Илченко съобщи, че локалните боксьори няма да вземат участие на шампионата за дами в Ню Делхи през март, нито в този за мъже в Ташкент през май поради решението на ИБА, която е ръководена от руснака Умар Кремльов и спонсорирана от Газпром.

Решението на ИБА от октомври да позволи присъединяване на боксьори от Русия и Беларус в интернационалните прояви с тяхното знаме и с техния химн е в прорез с рекомендацията на Международния олимпийски комитет, издадена след съветската инвазия в Украйна преди година.

" Нашата позиция е доста ясна - спортистите ни няма да вземат участие в надпревари, в които има представители на страните агресори Русия и Беларус ", сподели Илченко.

Той добави, че украинските боксьори ще бойкотират и Олимпийските игри в Париж, в случай че в тях бъдат позволени бойци от Русия и Беларус.

" Докато войната продължава и до момента в който има съветски войски на наша територия, ние няма да участваме в надпревари с тях ", добави вицепрезидентът на ФБУ.

В протеста на идните международни шампионати към този момент се включиха страни като Съединени американски щати, Англия, Ирландия, Нидерландия и Швейцария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР