Украинската армия заяви, че операциите ѝ са довели до унищожаването

...
Украинската армия заяви, че операциите ѝ са довели до унищожаването
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е унищожила 15 руски военни кораба в Черно море от началото на войната

Украинската войска съобщи, че интервенциите ѝ са довели до унищожаването на общо 15 съветски военни кораба в Черно море от началото на войната, а още 12 съветски плавателни съда са били развалени, съобщи Ройтерс.

Украйна ускори офанзивите си в Черно море и против Крим, който Русия завзе и анексира през 2014 година Киев заяви и за поредност от удари по военни кораби в Крим и покрай полуострова, нанесени тази есен, в това число по огромен десантен транспортен съд и подводница.

" Можете да преброите тези, които към този момент са били изведени от строя. Това са 15 унищожени и 12 развалени кораба. Не всичко това е резултат от работата на безпилотните летателни апарати, само че те също имат заслуга за много развалени кораби ", съобщи представителят на военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук в коментар по малкия екран. Той дефинира Украйна като " образец за нов вид военноморска война ", предиздвикала Русия да реалокира военноморските си сили на позиции, по-трудно достижими за оръжията, с които разполага Киев. По думите му Русия изпитва и логистични проблеми, дължащи се на нуждата да реалокира кораби в Новоросийск и от време на време в Туапсе - двете пристанища на източния фланг на Черно море, намиращи се югоизточно от Крим и по-далеч от Украйна.

Ройтерс не може да удостовери тези информации от самостоятелни източници. Русия нормално не признава загубите, нанесени на военните ѝ сили и твърди, че отблъсква множеството украински офанзиви, отбелязва организацията.

Украинската войска съобщи, че интервенциите ѝ в Черно море до момента са включвали удари по щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол и корабостроителницата в Керч, където е бил развален транспортен съд, който към момента не е бил включен във флота.

През април 2022 година, малко след началото на войната, украинските сили обявиха, че са поразили ракетния крайцер " Москва ", флагман на Черноморския флот на Русия, с създадена в Украйна противокорабна ракета " Нептун ". Русия по този начин и не призна, че корабът е бил потънал, като съобщи, че той е потопен в резултат на огромен пожар на борда, показва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР