Украинската армия започна своето настъпление, след като получи модерно оръжие

...
Украинската армия започна своето настъпление, след като получи модерно оръжие
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Слава Богу, че започнахме да предоставяме оръжие на Украйна


Украинската войска стартира своето нахлуване, откакто получи съвременно оръжие от Запада. Всички системи и въоръжения имат за задача Украйна да освободи своята територия. Украйна няма капацитет да води война на съветска земя. Всички тези оръжия се употребяват единствено за отбрана на украинската териториална целокупност и няма да се употребяват за обстрел на съветски цивилни обекти. Слава Богу, че и България също се включи в даването на въоръжение. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9142
Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов. 

" Не мисля, че Русия може да нападна страна от НАТО. В момента войната е позиционна. Руснаците търсят повече агитация и не вършат опити да трансформират хода на войната. Украйна получава съвременни танкове, а танковете са най-хубавата техника за настъпателни дейности. Украинците демонстрират, че бързо усвояват работата с тази съвременна техника и би трябвало до началото на март да са изцяло подготвени да работят с тази техника. Що се отнася до изтребителите F-16 там съм по-скептично надъхан. Ще е належащо доста време, с цел да се обучат украинските водачи да летят на западни самолети ", предвижда той. 

" Войната ще навлезе в основната си фаза напролет. Развитието на военните дейности най-вероятно ще принуди двете страни да седнат на масата за договаряния в края на годината. Украйна към момента няма рецесия с човешкия капацитет и възнамерява добре своите интервенции. От другата страна виждаме противоположното - Русия даде хиляди жертви без да реализира някакви значими резултати ", разяснява още ген. Запрянов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР