Украинската армия проби линията Суровикин“. Такива възклицания в чуждестранната преса

...
Украинската армия проби линията Суровикин“. Такива възклицания в чуждестранната преса
Коментари Харесай

Настъплението на ВСУ при Работино и Вербовое доведе до нови провали

„ Украинската войска проби „ линията Суровикин “. Такива възклицания в задграничната преса съответстваха с яростни боеве за селата Работино и Върбовое към Запорожие. На Запад даже оповестиха " убеден надзор " над Работино от ВСУ. Но в действителност ли е по този начин и за какво задграничните анализатори бъркат, когато правят оценка мащаба на съветските отбранителни линии?

В сряда вестник " Билд ", цитирайки личния си боен сътрудник Юлиан Рьопке, заяви, че " украинските войски са минали главната отбранителна линия в региона на Запорожие, състояща се от бетонни загради, окопи, минни полета, бодлива тел и огневи позиции ".

Ден по-късно сходна обява се появи на страниците на “Ню Йорк Таймс ”. „ Според украинските военни командири и американски публични лица, откакто пробиха сложната съветска отбранителна линия към южното село Работино, украинските сили в този момент се стремят да създадат идната стъпка в своето тежко контранастъпление “, написа вестникът, като отбелязва, че по-нататъшното придвижване към Вербовое приказва за убеден надзор ВСУ над Работино.

“Уолстрийт Джърнъл ” също написа за „ пробива на главната отбранителна линия на Русия “. Успехите на Украйна през последните дни породиха внимателен оптимизъм измежду западните разследващи организации, че Украйна ще успее да си върне град Токмак, логистичния център на Русия, съгласно високопоставени представители на западното разузнаване.

И всичко щеше да е наред, само че в петък водачът на придвижване „ Ние сме с Русия “ Владимир Рогов съобщи, че нощес са премахнати няколко щурмови групи на украински войски край село Вербовое. По-важното е, че врагът на групи към 200 души се опита да навлезе в Работино от север, само че офанзивата беше отблъсната и ВСУ изгубиха 156 бойци, добави изпълняващият длъжността губернатор на района Евгений Балицки.

Така западните медии и украинската власт, меко казано, сгафиха, като прибързано означиха „ успеха “ на ВСУ там, където я нямаше. „ Разбира се, ситуацията в нашето направление е с напрежение, само че устойчиво. Противникът няма вяра да пробие към село Вербовое, а и ние сполучливо го изтласкваме ”, сподели Владимир Рогов.

„ Очевидно кабинетът на Зеленски към момента слуша командите на Съединени американски щати и Англия, защото в този момент тук са съсредоточени главните сили на съперника. Общата бройка на ВСУ, съгласно разнообразни оценки, в наше направление е към 30 хиляди души. Много единици обаче са съществено изумени “, продължи източникът.

„ Като цяло село Работино, което украинската войска толкоз желае да превземе, е единствено началото на нашата отбранителна линия. Трябва да се разбере, че по този начин наречената линия на Суровикин не е линия земя, която можете просто да прекрачите “, отбелязва специалистът. „ Всъщност врагът е изправен пред няколко отбранителни линии, състоящи се от укрепления, минни полета, драконови зъби, клопки, противотанкови изкопи и скрити редути. Често ВСУ биват неприятно сюрпризирани, че упованията им за лекотата на пробива се сблъскват с действителността на нашата защита “, показва той.

„ Виждаме какъв брой време лиши на въоръжените сили на Украйна най-малко да стигнат до Работино. А оттова до Токмак, накъдето очевидно се стреми врагът, има още няколко отбранителни линии. Досега са минали първата “, показва той.

„ Що се отнася до самия Токмак, той е стратегически значима цитадела и транспортен център. От него в действителност се отваря пътят и към Бердянск, и към Мелитопол. Ако врагът бъде позволен да премине по този маршрут, тогава ВСУ няма да имат повече проблеми, с цел да доближат Азовско море през степта и да пресечен сухопътния кулоар към Крим. Това е тяхната логичност ”, акцентира Рогов.

„ Всичко води до това, че в този момент стартират боевете в северозападните околности на Вербовое, където към този момент са се доближили предните отряди на съперника. Работино е в обстановка, сходна на Пятихатки. Тоест врагът не съумява да се закрепи там, само че не оставя опити и продължава да изпраща нови и нови групи щурмоваци “, добави военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Случващото се в действителност значи неуспех на цялата интервенция на ВСУ в това направление, за което, апропо, написа и западната преса. Например “Ню Йорк Таймс ” заяви, че украинското нахлуване е извънредно постепенно и доста скъпо. Клиентът, представляван от Белия дом, е очевидно неудовлетворен от сходни резултати “, продължи специалистът.

„ До момента в региона на Работино посредством справедлив надзор е доказано унищожаването на 120 бронирани машини на ВСУ. Това е единствено на фотосите и фрагментите от космоса. Може единствено да се гадае какъв брой съоръжение не е попаднало в лещите или е било изтеглено за евакуация, явно - доста повече ”, сподели той.

„ Отбелязва се също, че сред Новопрокоповка, която се намира на юг от Работино, и Токмак, ситуиран на 20 км на юг, има още няколко съветски отбранителни линии. Лесно е да се пресметна, че в случай че врагът се опита да се приближи до първата линия на защита цели три месеца, тогава идната ще отнеме същото време. Украйна има ли го? ”, добави риторично анализаторът.

„ Заслужава да се означи, само че това, че украинската контраатака затъна, беше маркирано на Запад още в края на юни и началото на юли. В края на краищата в началото беше планувано след първия мощен удар руснаците да избягат, без значение от „ линиите на Суровикин “. Но руснаците не избягаха. Екипът на Зеленски можеше да разчита единствено на шанс, само че той обърна тил на ВСУ “, заключи Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР