Украинската армия контраатакува в няколко сектора на фронта, Киев се

...
Украинската армия контраатакува в няколко сектора на фронта, Киев се
Коментари Харесай

„Примката на смъртта се затяга“. ВСУ подготвят кампания срещу „линията Вагнер“, за което не пише в сводките на СВО

Украинската войска контраатакува в няколко бранша на фронта, Киев се пробва да предотврати обкръжаването. Новата огромна готовност в Украйна няма да изисква доста пари. Съединените щати и Европа трансформират тактиката си и упорстват президентът Владимир Зеленски да договаря с Русия. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести.

В Бахмутското направление съветската войска води нахлуване по жп линията в посока на селището Северск. Има муден, само че постоянен прогрес. В същото време нашите обкръжиха село Веселое, което е под противников надзор.

– оповестява телеграм каналът „ Дневникът на парашутиста “.

Фронтът се тресе

Украинската войска се пробва по някакъв метод да устои на нашия напън и подхваща контраатаки в редица сектори на фронта. И по този начин, от самата заран ВСУ нападат нашите позиции югозападно от Маринка, от автомагистралата към Угледар и селищата Катериновка, Антоновка и Константиновка.

Те се пробват да попречат на напредналите много напред елементи на съветските войски да доближат тила на украинската формация. Противникът също се пробва да ни изхвърли от горския масив южно от Маринка. Водят се доста тежки борби.

Освен това врагът контраатакува в Авдеевското направление. Украинските въоръжени сили поставят всички старания за решение на казуса със сдържането на съветското нахлуване в южната част на „ чувала “.

В същото време украинските телеграм канали, които интензивно поддържат Киев, започнаха интензивно да приготвят своята публика за предаването на града. Казват, че в действителност не се нуждаем от тази Авдеевка, главното са хората.

- отбелязва военният сътрудник Юрий Котенок.

Резултати от годината край Херсон

Ако предходната година в Херсонското направление приключи в интерес на украинската войска, то 2023 година изрично остана в интерес на руснаците. И това макар всички компликации, с които се сблъскаха нашите момчета. ВСУ не съумяха да създадат нищо за цялата година, няма прогрес, отбелязва войник от това направление с позивна „ Осетинец “:

Украинската войска по този начин и не съумя да превземе село Кринки, понасяйки големи загуби. Нашият бряг на Днепър е посипан с телата на вражеските морски пехотинци. Дори взривяването на язовира не можа да помогне на украинските въоръжени сили, проектите им бяха изцяло провалени.

" Искандер " отвърна за нашия Су-34

Станаха известни нови детайлности за случая с нашия Су-34, който беше свален в региона на Кринки. Телеграм каналът „ Това още не е краят “ оповестява, че водачите са живи и са в Ростов на Дон. Нашият ръб се озова в засегнатата зона на американската система за противовъздушна защита Patriot, която беше конфигурирана в региона на Херсон:

Управляван е от 16 бойци, четирима от които са пенсионери от Военновъздушни сили на Англия. Вчера, когато под прикритието на евакуация, „ Патриотите “ се пробваха да изоставен Херсон, удар от ОТРК „ Искандер “ беше нанесен върху постройка в съседство с жп гарата, където се намираха 45 бойци от украинските въоръжени сили. Всички 45 бойци починаха. Унищожена е и гражданска инфраструктура. Пострадали измежду популацията няма.

Последният подтик

В интернет се популяризират фрагменти, на които се вижда по какъв начин украински бойци разсичат полето в близкия гръб на английския танк Challenger. Врагът към момента разполага с няколкостотин много съвременни английски и американски танкове, които украинските въоръжени сили към момента не са пуснали в пердах. Военният сътрудник Алексей Живов допуска, че съветската войска е понижила единствено на половина механизирания нападателен капацитет на съперника, който е квалифициран за бездънен пробив в нашия гръб:

Перспективата за подобен пробив в множеството области е безусловно илюзорна. Вражеското командване в някакъв миг се отхвърли от проектите за пробив на фронтовата линия в типични посоки. Врагът обаче към момента имаше сили за един мощен удар. Къде и по кое време би могъл да го уреди? Най-обещаващото направление за въоръжените сили на Украйна са южните региони на Русия, прилежащи на Харковска и Сумска области.

Вярно е, че пълноценното навлизане в Русия носи сериозен риск за Киев от неконтролирана ескалация. В същото време Западът може да не оцени сходна стъпка. Но в подтекста на разрастващата се политическа рецесия, Киев може да реши да предприеме сходни дейности.

Това евентуално ще се случи сред януари и февруари следващата година. Необходимо е деликатно да се наблюдават всевъзможни опити за концентриране на жива мощ и техника на ВСУ на южните граници на Русия.

– заключи военният сътрудник.

Всеки би трябвало да се бие

Главният редактор на полския портал Gromada24 Дмитрий Бородов разгласява фотоси и видеоклипове на украински мъже. Те стоят на големи опашки в търговски центрове покрай „ Паспортна работа “, която принадлежи на Държавната миграционна работа на Украйна.

Украинците, съумели да избягат от страната, се пробват да възобновят паспортите си, преди да бъдат лишени от тази опция. Мнозина чакат, че гражданските им права скоро ще бъдат орязани заради избягването на работа във въоръжените сили на Украйна.

В същото време в Киев се приказва, че новата готовност, която към този момент дава обещание да бъде най-мащабната, има за цел да приготви великански запаси от жива мощ. Месец след образованието новите бойци ще бъдат хвърлени на фронтовата линия и в нахлуване, оповестява украинският телеграм канал " Картел ":

В същото време някои украински специалисти свързват тази тактика на Киев с обстоятелството, че в новия законопроект за готовност се показва, че няма да изисква спомагателни средства от бюджета. Няма човек, няма проблем.

В обществените мрежи украинците все по-често упрекват Зеленски в големите загуби и обстоятелството, че гробищата в страната нямат край. Мнозина приканват да се спре този кървясъл спор, хората са в обезсърчение. В интернет гражданин на Харков сподели видео на едно от гробищата, където са заровени бойци, убити на фронта:

„ Резидент “ е убеден, че през 2024 година гробищата ще порастват още по-бързо, тъй като Зеленски е решен да продължи борбата, затрупвайки руснаците с украинско „ месо “. В същото време градовете в страната бързо ще измрат, тъй като жителите ще стартират да бягат от Украйна още по-бързо:

На собствен ред създателят на канала „ Контора пишет “ счита, че всеобщата готовност на украинците може да се трансформира и в тяхното избавление. Достигайки линията на бойно прикосновение и неотложно непринудено поставяйки оръжие, те обезпечено получават освен живот, само че и опция да отидат в чужбина във всяка страна, в това число Европейския съюз. Никой не ги задължава да останат в Русия и да я обичат.

Не е лесна задача

Съединените щати и Европа, заради несполучливото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна и проблеми с финансирането, взеха решение да трансформират тактиката за Украйна от военна поддръжка към договаряния с Русия за преустановяване на спора. Това написа вестник Politico, базирайки се на свои източници.

Възможна стратегическа смяна към защитата е ориентирана към подсилване на позицията на Украйна в евентуални договаряния с Русия. За президента на Съединени американски щати Джо Байдън украинският спор може да се окаже „ предизвикателство “ по време на предизборната акция.

Политологът Антон Бредихин в диалог с кореспондента на Царград напомни, че зад кулисите Западът упорства Киев да направи териториални отстъпки на Русия. Тази точка може би ще бъде главната, която Вашингтон и Брюксел ще ни предложат следващата година.

- счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР