Украинската армия е застрашена от загуба на контрол над въздушното

...
Украинската армия е застрашена от загуба на контрол над въздушното
Коментари Харесай

Има ли риск за Украйна да загуби контрол над въздушното си пространство?

Украинската войска е застрашена от загуба на надзор над въздушното пространство на страната. Такъв сюжет е вероятен, в случай че Западът не отговори на настояването за спомагателни оръжия, съобщи The Times.

Секретните документи на Пентагона, изтекли в мрежата, разкриват слабостите на украинската войска и бият паника, пишат Факти.бг. Те демонстрираха, че Украйна изпитва толкоз дефицит на противовъздушни муниции, че може да загуби надзор над небето си в интерес на Русия още идващия месец, твърди изданието.

Това не беше изненада за бойците, държащи линията от Сватово до Кремини, където съветските войски се пробват да пробият всеки ден, откогато бяха изтласкани от огромна част от Харков през септември. Вниманието на Кремъл тогава беше ориентирано към друго направление: южния фронт в Херсон и „ месомелачката “ Бахмут, където починаха хиляди бойци и от двете страни.

Русия към този момент обърна внимание на намаляването на доставките на Противовъздушна отбрана за Украйна. Зимната акция за заличаване на гражданската инфраструктура на Украйна може и да не беше сполучлива, само че докара до централизация на противовъздушната защита над градове и основни уреди, оставяйки фронтовата линия на практика непокрита.

В същото време Русия модернизира своята бомба ФАБ-500, която разрешава да бъде хвърлена от военен аероплан и да доближи набелязаната цел сама, до момента в който самолетът в никакъв случай не навлиза в украински въздушно пространство, което значи, че няма заплаха да бъде погубен.

Украинските военни в този момент се чудят по какъв начин да обезпечат въздушно прикритие на сухопътните сили в идната атака.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР