Украинската агенция Енергоатом съобщава, че Запорожката атомна електроцентрала е останала

...
Украинската агенция Енергоатом съобщава, че Запорожката атомна електроцентрала е останала
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие остана без ток след нощния ракетен обстрел

Украинската организация " Енергоатом " оповестява, че Запорожката атомна електроцентрала е останала изцяло изключена от енергийната система вследствие на съветския ракетен обстрел в нощта на 9 март.

Руската " Росатом " също удостоверява, че токът на АЕЦ е пресечен, само че твърди, че " няма опасност за нарушение на рамките на сигурност ".

АЕЦ " Запорожие " остава без ток за шести път от началото на съветската окупация. Два от реакторите ѝ са приведени в режим на студено изключване, а 18 генератора са задействани за зареждането на оперативните потребности на централата.

Горивото им е задоволително за 10-дневна работа. " Обратното преброяване стартира ", споделят от " Енергоатом ".

Те предизвестяват, че в случай че външното електрозахранване не се възвърне, може да се стигне до повреда с " радиационни последствия за целия свят ".

Всички локални АЕЦ са разтоварили потенциала си поради опасността от нови ракетни набези от Русия, като към четвъртък заран те създават общо 4700 Мвт за електрическата система на Украйна.

" Поради окупацията в АЕЦ Запорожие и намесата на представители на " Роастом " в нейната работа, опциите на украинската страна да я поддържа в безвреден режим са доста лимитирани ", споделят от " Енергоатом ".

Те приканват за незабавни ограничения от интернационалната общественост за " унищожаване на рашистките терористични групи от територията на Запорожката АЕЦ ", с цел да може тя да бъде върната под контрола на способената и законна институция, виновна за работата ѝ.

Руснаците, на собствен ред, изясняват, че токът е спрял поради " късо съединяване на доста разстояние от централата, което е станало на територията, следена от Киев " - без да разясняват, че това е вследствие на въздушните офанзиви от Москва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР