Украинска фирма, чиято производствена дейност е в Сливен, осигурява транспортирането

...
Украинска фирма, чиято производствена дейност е в Сливен, осигурява транспортирането
Коментари Харесай

Украинска фирма в Сливен транспортира около 60 украински бежанци към България



Украинска компания, чиято индустриална активност е в Сливен, обезпечава превозването към България към 60 украински дами и деца бягащи от войната. Това заяви Недко Недев, управител в компанията.

Една част от тях са служащи във компанията и се чака да стартират да идват през почивните дни и началото на идната седмица. Недев сподели още, че " Ротари клуб ", в който той членува, се включва в капанията на БЧК за набиране на помощи за бягащите от войната. Информира Стоян Радев. 

Бежанците са от Киев и няколко по-малки обитаеми места. За тях са обезпечени жилища и те ще продължат да работят във компанията,  на останалите също ще им бъде препоръчана работа, сподели Недев: 

" Естествено на нас ние нужна помощ от работа " Миграция ", от държавните структури, които би трябвало да дефинират реда по който такива хора могат да стартират работа в нашите компании ". 

Недев сподели още, че по отношение на акцията на БЧК за Украйна от " Ротари клуб " са разположили железни контейнери пред магазините за облекла и козметични материали 

" Нещата, които се слагат от жителите ще бъдат събирани, описвани и предадени в една или няколко доставки до БЧК ", добави той.

Следващата седмица се чака частна компания да започва в Сливен електронна платформа за искащите да обезпечат жилище на украински бежанци. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР