Украинска атака с дронове спря временно работата на международното летище

...
Украинска атака с дронове спря временно работата на международното летище
Коментари Харесай

Украинска атака с дронове блокира международното летище Внуково в Москва

Украинска офанзива с дронове спря краткотрайно работата на интернационалното летище Внуково в Москва. Излитащите полети бяха прекратени, кацащите пренасочвани. При нападението няма потърпевши.

Според съветското министерство на защитата, за миналото денонощие са обезвредени общо 14 украински безпилотни машини. Киев не е коментирал нападението.

Последните дни са били " изключително плодотворни " за украинската контраатака, разясняват от Съвета за национална сигурност и защита в украинската столица.

Около 3 часа - за толкоз спря работа Внуково - едно от трите интернационалните летища в Москва. По данни на съветски медии наранени са 14 полета - локални и задгранични - от Турция, Обединените арабски емирства и Египет.

Причина за спирането е украинска - съгласно Москва, офанзива с безпилотни машини. Четири от тях са свалени от системите за Противовъздушна отбрана, а петата е прихваната и унищожена преди да се разбие, твърди съветското министерство на защитата.

Потвърждение на информацията от самостоятелен източник няма. По данни на министерството за денонощие са обезвредени общо 14 дрона - един от тях е свален на към 30 км от Москва, различен покрай Кубинка - на към 63 км от съветската столица. Близо до града има военновъздушна база. От Кремъл разясниха офанзивата сбито.

" Не можем да даваме професионална оценка на работата на нашата система за отбрана против сходни офанзиви. Можем единствено да установяваме, че дронове са унищожени, обезвредени благодарение на съответстващите системи. Това е безусловно явен факт ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Като " терористичен акт " дефинираха офанзивата от съветското министерство на външните работи.

" Опитите на Киевския режим да нападна региони, в които има обекти на гражданска инфраструктура, включително летище, което обслужва и интернационалните полети, е следващият акт на тероризъм. Международната общественост би трябвало да осъзнае, че Съединените щати, Англия, Франция - непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, финансират терористичен режим ", добави Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи на Русия.

Киев публично не е коментирал обвиняванията и офанзивата. Украйна рядко поема обществено отговорност за набези в Русия или в следени от руснаците територии, разяснява Ройтерс. През последните месеци офанзивите с дронове навътре в Русия зачестиха.

Но това е първото сходно нахлуване след началото на украинската контраатака. Според секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов, украинските военни извършват първостепенната си задача - оптимално да унищожават съветска жива мощ, муниции и техника.

По думите му, последната седмица е била " ползотворна " за контраофанзивата. Боевете са тежки, руснаците понасят съществени загуби, а украинският напън продължава, обявиха от Генералния щаб в Киев. Успешно нахлуване в посока Бердянск, и удържане на позициите край Бахмут, прибавиха от там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР