Украинецът Роман Логвиненко е окончателно осъден за участието си в

...
Украинецът Роман Логвиненко е окончателно осъден за участието си в
Коментари Харесай

Украинец получи 10 години затвор заради покушението срещу Алексей Петров

Украинецът Роман Логвиненко е дефинитивно наказан за присъединяване си в покушението против някогашната барета Алексей Петров, оповестиха от Върховния касационен съд (ВКС). Той би трябвало да лежи 10 години. Реално времето му в пандиза ще е по-кратко, тъй като украинецът от години е в ареста и е излежал част от присъдата.

Логвиненко е наказан като уредник на опита за ликвидиране на Петров. Според съда има задоволително доказателства, че той е набавил пари, провел е следенето на някогашната барета и е давал препоръки по какъв начин да се извърши покушението. Срещу колата на Петров бе стреляно Пострадали нямаше, тъй като снарядите се плъзнаха по бронирания " Мерцедес " и не го пробиха.

Като причинители са посочени други двама украинци – Артьом Темпински и Максим Чорний. Като помощник бе посочен и Йевен Балков. Нито един от тримата не бе открит.

На първа инстанция Логвиненко бе наказан на 15 години затвор. Според Върховен касационен съд обаче неговият принос в атентата е доста по-малък от този на останалите. Затова и присъдата му е понижена.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР