Указът на руския президент Владимир Путин от 25 август за

...
Указът на руския президент Владимир Путин от 25 август за
Коментари Харесай

Института за изследване на войната: Русия се сблъсква с все по-сериозни проблеми в Украйна

Указът на съветския президент Владимир Путин от 25 август за увеличение на числеността на съветската войска от януари 2023 година е малко евентуално да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще и демонстрира, че Путин надали ще подреди скоро всеобща готовност. Руската войска евентуално се стреми да възвърне загубите и да поддържа интервенцията си в Украйна. Това се показва в дневния преглед за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW), съобщи News.bg.

Путин остава решен да избегне цялостна готовност. Малко евентуално е Кремъл да генерира задоволително сили, с цел да доближи последна бройка от над 1 150 000 бойци, както е планувано в указа. Руската войска исторически не е постигала крайните си цели. Имало е единствено към 850 000 военнослужещи на дейна работа през 2022 година преди началото на войната, да вземем за пример, което е много малко от задачата от над един милион. Русия евентуално ще се сблъска със съществени спънки пред бързото прибавяне на огромен брой нови бойци. Развитието на рецесията към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) е друга значима тематика в разбора. Вчера беше обявено, че те е изключена от електрическата мрежа - за първи път в своята експлоатационна история. Украинското нуклеарно дружество Енергоатом заяви, че съветският обстрел е предизвикал спирането с пожари наоколо.

Руски източници упрекнаха украинските сили, че са стреляли по АЕЦ, само че Русия не е предоставила ясни доказателства, че украинските войски са блъснали централата. Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви северозападно и североизточно от Славянск на 25 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да напреднат от заети позиции в Пасика (25 км северозападно от Славянск) към Долина, 18 км северозападно от Славянск по продължение на E40 Изюм-Словянск автомагистрала. Украинският общоприет щаб също по този начин съобщи, че съветските войски са се пробвали да подобрят тактическите си позиции към Стари Караван, който е в окупираната от Русия територия на към 13 км североизточно от Славянск по автомагистрала T0514, която минава през Райгородок в Славянск. Руските сили обстрелваха гражданска инфраструктура в Славянск.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви към Сиверск на 25 август и са обстрелвали Сиверск и близките селища. Руските сили продължиха наземните офанзиви североизточно и южно от Бахмут на 25 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се пробвали да настъпят към Бахмут от Бахмутске, на 8 км североизточно от Бахмут. Руските войски, евентуално включващи наемници от групата Вагнер и детайли от 6-ти казашки полк на Луганската национална република (ЛНР), не престават да организират наземни офанзиви с артилерийска поддръжка към Бахмут и в Соледар. Украинският общоприет щаб също заяви, че съветските войски са се пробвали да настъпят на север от региона на Хорловка и са направили наземна офанзива от Травневе (19 км югоизточно от Бахмут) до Кодема (14 км югоизточно от Бахмут) и се бият към Кодема.

Руските сили организираха лимитирана сухопътна офанзива в северозападните околности на град Донецк на 25 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се пробвали да преминат от Писки към Первомайске и да пробият украинските отбранителни линии в региона на Первомайске. Кадри, оповестени на 24 август, демонстрират войски на Донецката национална република (ДНР), които окачват руско знаме покрай центъра на Писки и наподобява не се интересуват от украинския артилерийски огън, което удостоверява, че войските на ДНР са получили цялостен надзор над Писки и евентуално стартират офанзиви на запад от позиции в Писки. Руските сили продължиха да нанасят удари по украинските позиции по фронтовата линия Авдиевка-Донецк.

Руските сили не са направили доказани наземни офанзиви югозападно от град Донецк към границата на Запорожка област на 25 август. Руски източници настояват, че съветските войски и войските на ДНР не престават настъпателните интервенции в региона на Въгледар, на 35 км югозападно от град Донецк. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските сили не престават въздушните и артилерийските удари покрай Въгледар и към границата на Запорожка област.

Руските сили организираха лимитирано наземно нахлуване северозападно от град Харков на 25 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са се отдръпнали след опит за несполучлива атака покрай Петровка, почти на 15 км североизточно от град Харков. Руските сили направиха въздушен удар покрай Питомник, почти на 15 км северно от град Харков, и продължиха да употребяват тръбна, танкова и ракетна артилерия, с цел да обстрелват селища по оста на град Харков.

Русия продължава акциите си за набиране на доброволчески батальони преди разполагането им в Украйна. Руското издание VladNews заяви, че военният комисар на Приморския край е оповестил, че 140 души (половината от задачата от 280) са се записали в доброволческия ремонтен батальон на Приморския край " Арсеньевский ". Местното челябинско издание BezFormata заяви, че военният комисар на Челябинск организира спомагателни акции за набиране на доброволчески батальони " Южноуралец " и " Южный Урал " - единият от които ISW заяви по-рано, към този момент е разпрострат на полигон, а другият към момента се образува.

Местното орловско издание NewsOrel съобщи, че доброволческият батальон " Орловски " е бил дислоциран в база в Русия преди да бъде дислоциран в Украйна на 25 август. Руските медии оповестиха също, че башкортостанските доброволчески батальони " Шаймуратов " и " Доставалов " приключват образованието си и ще бъдат изпратени в Украйна на неуточнена дата в близко бъдеще. Руските окупационни управляващи не престават да се сблъскват с провокации пред административните си качества в окупираните региони и подхващат ограничения за справяне с хипотетичните закани за техния надзор. Украинският център за опозиция заяви на 25 август, че незнайни лица, евентуално украински партизани, са направили избухлива офанзива против съветския щаб за подготовка на референдума в Прязовске, Запорожка област.

Руските управляващи евентуално са все по-загрижени за сигурността на своите административни и военни активи заради партизански удари, както означи съветникът на ръководителя на Херсонска област Сергей Клан, който съобщи, че съветските сили изземват и фотографират паспорти от всеки, който намерят покрай военни уреди. Клан означи, че това ще разреши на съветските сили да употребяват персонални данни, с цел да упрекват и заплашват лица при положение на удари по такива уреди.

Руските управляващи подхващат ограничения за увеличение на икономическата интеграция на окупираните територии в съветската система. Ръководителят на Луганска област Сергей Хайдай съобщи, че съветските окупатори са изнесли всичките 200 000 тона зърно, събрани от украинския производител " Агротон " в Русия и че двамата огромни аграрни производители/износители в Луганска област са били закупени и поети от неназован съветски " бизнесмен " от Краснодарски край. Руските управляващи евентуално не престават напъните си да употребяват украинските стопански активи, с цел да насърчат украинската икономическа взаимозависимост от Русия и да улеснят интеграционните ограничения.

Руските и прокси управляващи също не престават напъните си за улеснение на консолидираното на просветителните системи в окупирана Украйна в съветската система. Украинският център за опозиция също така заяви, че съветските управляващи оферират на украинските родители еднократно заплащане от 10 000 рубли ($165), в случай че аплайват да изпратят децата си в ръководени от Русия учебни заведения в окупирана Украйна. Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник участва на августовската педагогическа конференция в Луганска област и удостовери, че главната му цел е да обезпечи консолидираното на учебните заведения в Луганск в съветското просветително пространство. Руските и прокси управляващите евентуално ескалират напъните за просветителна интеграция преди образователната година в опит да внушат съветски просветителни полезности на украинските деца като част от по-широка акция за промиване на мозъци и психическа операция, която би разрешила усилването на професионалния надзор.

ISW не получава никакви класифицирани материали от какъвто и да е източник, а употребява единствено обществено налична информация от съветски, украински и западни медии и обществени мрежи, както и налични сателитни изображения и други данни като основа за тези отчети.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР