Ужасяващи снимки от умъртвяването на прасетата в свинекомпекса в русенското

...
Ужасяващи снимки от умъртвяването на прасетата в свинекомпекса в русенското
Коментари Харесай

Зловещи СНИМКИ 18+ на трупове в Русенско потресоха мрежата

Ужасяващи фотоси от умъртвяването на прасетата в свинекомпекса в русенското село Николово се появиха във фейсбук групи за отбрана на животните. Те удостоверяват неофициалната информация, че в засегнатия от африканската чума животновъден обект унищожаването на прасетата се прави с пожарникарска пяна, написа в. Монитор.



Според природозащитници този метод напълно не е човечен, каквито са европейските условия за справяне със заразните заболявания при животните.

Изключително нищожна е формалната информация за това какво се случва зад стените на свинекомплекса, в който подлежат на заличаване 17 000 животни на всякаква възраст.

Местните ветеринарни управляващи не са коментирали обстановката, откакто на 20 юли бе доказано огнището.

Единственият коментар на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните в Русе доктор Георги Дяков бе, че са мощно обезпокоени и са почнали осъществяването на заповедта на БАБХ.

От регионалната администрация оповестиха, че умъртвяването на животните е почнало в неделя и труповете към този момент са загробени на огромна дълбочина в ями на територията на свинекомплекса.

Тази заран пред публицисти заместник-областният шеф Свилен Иванов сподели, че умъртвяването продължава, само че не пожела да отговори на въпроса по какъв начин тъкмо се унищожават животните.

На помощ на ветеринарните управляващи са полиция, пожарна, други институции, а към този момент и военните, които се включват с хора и техника.



За служащите, които до през вчерашния ден са се грижели за животните в свинекомплекса, протичащото се било същинска покруса.

Хората плачели при типа на мъртвите свине.




Снимки: Facebook група „ Аз оказвам помощ на животни в неволя “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР