„Ужасен ден за Украйна и мрачен ден за Европа“, това

...
„Ужасен ден за Украйна и мрачен ден за Европа“, това
Коментари Харесай

Светът реагира на ударите по Украйна: Мрачен ден, ще търсим отговорност на Русия

„ Ужасен ден за Украйна и тъмен ден за Европа “, това съобщи немският канцлер Олаф Шолц . Той счита, че дейностите на Русия „ не могат да бъдат оправдани по никакъв метод “.

„ Нападението на Русия против Украйна е жестоко нарушаване на интернационалното право ", съобщи немският канцлер. " Това е ужасяващ ден за Украйна и тъмен ден за Европа ", сподели той. " Изразяваме своята взаимност с Украйна и нейния народ. Русия би трябвало неотложно да приключи тези военни дейности. В рамките на Г-7, НАТО и Европейски Съюз ще координираме тясно дейностите си “, сподели Шолц.

Германия осъжда дейностите на Москва „ по допустимо най-категоричен метод “, сподели той.

Шолц организира телефонен диалог със Зеленски, в който изрази взаимност с Украйна.

„ Англия и сътрудниците ѝ ще реагират уверено на съветската офанзива “ това сподели министър председателят на Англия Борис Джонсън . Той добави също, че е разискал идващите стъпки с украинския президент Володимир Зеленски.

„ Шокиран съм от ужасните събития в Украйна и разговарях с президента Зеленски, с цел да обсъдим идващите стъпки “, написа Джонсън в Twitter. „ Англия и нашите сътрудници ще реагират уверено. “

Както стана ясно малко по-късно, в телефонен диалог Джонсън е декларирал, че Западът не трябва да остава апатичен към военната интервенция на Русия в Донбас.

„ Украинският президент осведоми министър-председателя за продължаващите офанзиви, а министър-председателят съобщи, че Западът не трябва да остава апатичен ", се споделя в изказване, публикувано от канцеларията на английския държавен началник. " Премиерът изрази вяра, че Украйна може да устои и че всички британци мислят за нейния народ в тези мрачни времена “, се споделя в официалното съобщение.

Междувременно министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс назова съветската военна интервенция в Украйна „ очевидна експанзия “.

„ Днес Руската федерация още един път наруши суверенитета на Украйна. Въпреки напъните на интернационалната общественост, Русия избра спора. Никой не е подведен от провокациите на Кремъл и опитите му да изопачи обстановката “, написа Уолъс в Twitter. „ Това е очевидна експанзия против една демократична страна, която се осмели да изрази блян, друг от това да бъде несъзнателен комшия на Русия. Никой не трябва да не помни този ден “, съобщи английският министър.

Британското външно министерство предложи на своите жители да изоставен неотложно Украйна, в случай че могат да го създадат, без да рискуват живота и здравето си. Според изказване, оповестено на уеб страницата на службата в четвъртък сутринта, в случай че няма такава опция, британците би трябвало да си останат у дома и да стоят надалеч от прозорците.

„ Операцията на Русия в Украйна е офанзива против сигурността в Европа “, това съобщи президентът на Финландия Саули Нийнистьо .

„ Осъждам изрично започнатите от Русия в Украйна военни дейности. Действията на Русия са против Украйна, само че в това време това е офанзива против целия ред на сигурността в Европа. Съчувстваме надълбоко на Украйна и търсим метод да увеличим поддръжката си за нея “, написа той в Туитър.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди „ непровокираната и неоправдана офанзива на съветските военни сили “ в изказване в сряда вечерта след детонациите в Украйна.

Според почитан чиновник от администрацията на Байдън Съединени американски щати и съдружниците възнамеряват в четвъртък да задействат „ цялостния мащаб “ на глобите, които бяха обсъждани през последните няколко седмици в отговор на нападението, оповестява CNN.

„ Президентът Путин избра преднамерена война, която ще докара до пагубни загуби на човешки живот и човешко страдалчество “, съобщи Байдън. „ Само Русия е виновна за гибелта и разрушенията, които тази офанзива ще донесе, и Съединените щати и техните съдружници и сътрудници ще отговорят по обединен и съдбоносен метод. Светът ще потърси отговорност от Русия. “

Изявлението на Белия дом бе направено в отговор на детонациите в цяла Украйна, в това число в столицата Киев. Малко преди началото на гърмежите съветският президент Владимир Путин разгласи „ специфична военна интервенция “ и прикани за „ демилитаризация “ на Украйна в телевизионно изявление.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко съобщи, че „ нашествието на Русия е почнала “ с „ ракетни удари по Киев “.

Европа и НАТО работят по неотложен отговор. Това съобщи италианският министър-председател Марио Драги , като осъди нападението на Русия над Украйна като " незаслужено и безпричинно ".

" Италианското държавно управление осъжда нападението на Русия над Украйна. То е незаслужено и безпричинно. Италия е покрай украинския народ и институции в този трагичен миг. Работим с европейските съдружници и съдружниците от НАТО за неотложен, обединен и съдбоносен отговор ", се споделя в изказването на Драги.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР