Уимбълдън, четвърти кръгБотик ван де Зандсхулп – Рафаел Надал 4-6,

...
Уимбълдън, четвърти кръгБотик ван де Зандсхулп – Рафаел Надал 4-6,
Коментари Харесай

18-а поредна победа в Шлема: Надал е на четвъртфинал в Лондон


Уимбълдън, четвърти кръг
Ботик ван де Зандсхулп – Рафаел Надал 4-6, 2-6, 6-7(6)


Рафаел Надал записа 18-ата си поредна победа в „мейджър“ шампионатите и по този начин продължава фантазията за Голям шлем през 2022-а. В следващата жертва на Матадора се трансформира Ботик ван де Зандсхулп. Поставеният под №21 опита да се опълчи на 22-кратния първенец от Големия шлем, само че не съумя да стигне до повече от два равностойни сета.

И в този мач Надал бе ефикасен и на първи, и на втори сервис. Той приключи дуела с 29 уинъра по отношение на 17 непредизвикани неточности като осъществя 5 от 11-те си шанса за пробив по отношение на 2 от 4 за Ван де Зандсхулп.

За Матадора това ще бъде осми четвъртфинал на Уимбълдън. „Продължих по положителен метод. При 5-2 бе сложен миг. Ботик се усъвършенства необикновено, поздравления за този напредък, поисквам му всичко най-хубаво. Да бъда на четвъртфиналите на Уимбълдън, откакто три години не бях играл тук, е необикновено.“

Следващият противник на Надал ще бъде Тейлър Фриц. За американеца това ще бъде първи четвъртфинал в Шлема, само че той ще влезе със самочувствие в него, откакто по-рано през годината завоюва първата си Мастърс купа след триумф над Надал във финала.

„Всеки мач е друг. Той игра добре. Спечели първата си купа от сериите Мастърс. Ще бъде сложен мач, само че н четвъртфинал на Уимбълдън не можеш да очакваш друго.

По сходство на мача си с Лоренцо Сонего Надал още веднъж позволи леко съмнение в края н третия сет. При 5-3 той не съумя да затвори мача на сервис като позволи едвам втори пробив за нидерландеца. Така се стигна до тайбрек, в който испанецът се нуждаеше сгрешен смач от противника при четвъртия мачбол. Двубоят приключи за 2 часа и 21 минути, малко преди да се наложи да бъде подложен преносимият покрив.

В първите два сета Ван де Зандсхулп не съумяваше да откри метод да разгадае по какъв начин може да печели на ретур. В тях той имаше един-единствен брейкбол в откриващия гейм на втория сет. На собствен ред Надал проби в основните моменти – за 6-4 в първия сет и за 2-0 във втория, след което с нов брейк за 6-2 се приближи на сет от успеха.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР