Уилямс спаси мачбол в третия сет и се добра до

...
Уилямс спаси мачбол в третия сет и се добра до
Коментари Харесай

Драматична загуба за Серина Уилямс при завръщането й на “Уимбълдън”

Уилямс избави мачбол в третия сет и се добра до тайбрек, в който поведе с 4:0, само че Тан не се съобщи. Заемащата 115-о място в международната класация французойка взе пет следващи точки и сподели забележително самообладание в основните разигравания, който й донесоха популярна победа.

Серина Уилямс се завърна на “Уимбълдън ” след близо година отвън корта. Шесткратната шампионка в Лондон отпадна още на старта за втори следващ и общо трети път в кариерата си.

Срещата на Централния корт мина през доста обрати. Тан поведе с 2:0 първоначално, само че след това Уилямс взе 4 следващи гейма. Американката обаче не съумя да задържи задатъка си и позволи серия от непредизвикани неточности, които помогнаха на Тан да завоюва откриващия сет.

Във втората част Серина подсети за същинските си благоприятни условия и с мощен сервис и нападателна игра от главната линия взе самодейността. Тя дръпна с 5:0, преди французойката да завоюва гейм, оказал се единствен за нея в сета.

Двете си размениха по два пробива в третия сет, като Уилямс трябваше да отразява мачбол и се оправи, само че в тайбека позволи малко предстоящ поврат. Въпреки преднината си от 4 точки, ветеранката не съумя да затвори мача и разреши на Тан да победи.

“Много съм разчувствана! За първи път играя на “Уимбълдън ” и мога да кажа, че самата аз съм сюрпризирана от себе си. След жребия бях малко уплашена, тъй като това е Серина Уилямс ”, призна след дуела французойката, която във втория кръг ще се изправи против Сара Сорибес Тормо.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР