Уилям Браудър е в основата на закона Магнитски. Той е

...
Уилям Браудър е в основата на закона Магнитски. Той е
Коментари Харесай

Бащата на закона Магнитски: Ужасно е държава-членка да има лица, замесени в корупция и да няма последствия

Уилям Браудър е в основата на закона „ Магнитски ”. Той е бил един от най-мощните предприемачи в Русия. Разкрива финансови измами, поради което е екстрадиран от Русия. Оцелява в десетки опити за ликвидиране. Пише книги и прокарва световния закон „ Магнитски ” на името на юриста си, който умира мистериозно в съветски затвор, откакто дава показания в Русия за финансовите измами, които неговия клиент разкрива. В изявление за Народоосвободителна въстаническа армия той споделя: 

„ Има 35 страни, които ползват закона „ Магнитски ”. С течение на времето ще виждаме от ден на ден такива пакетни наказания (както за България от Съединени американски щати и от Великобритания). Сега, когато Англия не е член на Европейски Съюз, те могат да глобяват лица от страни на Европейски Съюз ”, сподели Браудър.

За да приложи Европейски Съюз закона „ Магнитски ”, би трябвало да има единомислещо решение на всички страни членки. България като член на Европейски Съюз на доктрина може да наложи несъгласие на тези наказания, сподели Браудър.

„ Когато ви включат в листата със наказания на Съединени американски щати, нито една банка не желае да има работа с сходен човек. Ако банката преведе сумата от сметките на такова лице, те носят отговорност за три пъти по-голяма сума. Банките или замразяват, или затварят сметките. Човек се оказва в обстановка на интернационален финансов парий ”, изясни предприемачът.

Запитан за лицата, глобени по втория лист „ Магнитски ”, измежду които са и някогашни министри – на финансите и на енергетиката, той отговори: „ Не знам детайлности за тях, не съм специалист какви са им закононарушенията или за какво са глобени ”.

На въпрос: „ Ако финансовият министър на една страна е подкупен, какво приказва това за премиера ”, той сподели, че това повдига съществени въпроси за интегритета на българската финансова и правна система. „ Смятам, че всеки ще следи от близко по какъв начин ще постъпи българското държавно управление. Ужасно е държава-членка да има лица, забъркани в корупция, и да няма последици ”, съобщи Уилям Браудър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР