Уикендите предлагат чудесна възможност да предприемете семейно пътешествие из познати

...
Уикендите предлагат чудесна възможност да предприемете семейно пътешествие из познати
Коментари Харесай

Къде да се разходим семейно през почивните дни

Уикендите оферират чудесна опция да предприемете фамилно странствуване из познати и незнайни кътчета на България. Необходими са ви само известна организация, алегоричен багаж и въодушевление.

Добрата страна на разходките през почивните дни е, че разрешават на дребни и огромни да опознаят родината - нейния нюанс, забавна история и модерно развиване. Те не изискват огромни вложения в път и настаняване, само че за сметка на това разрешават цялостен релакс и занимателни преживявания на налични цени.

В идващите редове ще ви предложим три не изключително известни дестинации, които може да посетите със цялото семейство. Избрахме тях, тъй като знаем какво предизвикателство може да се окаже пътуването с деца. Перфектното прекарване би трябвало да включва вълнуващи занимания, вкусна храна и опция да се порадвате на чист въздух и природа. 

Посетете парк „ Рила “ в град Дупница

В прегръдката на планина Рила се крие превъзходен парк, който да ще ви даде чувството, че се намирате в прикрито от света естествено кътче, за което малко на брой знаят. А в действителност парк „ Рила “ се намира на налично място наоколо до столицата, Перник и Благоевград.
 д
Паркът е част от забавен план, умислен за скрепване на трансграничното съдействие сред България, Македония и Сърбия. На неговата територия има езеро, в което може да покарате водно колело. През топлите дни разполагаем са два превъзходни басейна - един детски и един с олимпийски размери. За феновете на земните спортове пък са построени велоалеи, стадиони за футбол, волейбол и баскетбол, тенис корт и самостоятелен терен за фитнес тренировки.

Забавленията за деца не престават и в детския ъгъл, където с изключение на терен за игра, се оферират и чудни креативен ателиета. На територията на парка има особено основан зоокът с дребни животинки, които очароват дребните гости. Театралните подиуми оферират увлекателни постановки, а целите за пукотевица с лък ще предизвикат уменията за акуратност у всеки.

Подгответе си храна като за пикник, само че не се тревожете за водата - на всички места из парка има чешми, от които да напълните шишетата си. 

Предвидете си преспиване в някой локален хотел и оползотворете идващия ден с къса екскурзия до забележителностите наоколо:
Парк на провокациите (гр. Перник);Крепост „ Кракра “ (гр. Перник).
Русе има с какво да ви очарова

Русе е прочут със своята архитектурна помпозност и хубост. Неслучайно го назовават „ Малката Виена “. През този български град от Запада са навлезли едни от най-важните и прогресивни творения на изкуството и науката. 

Може би се чудите какво предлага като преживяване Русе през днешния ден. Със сигурност не сте се сетили, че децата ви могат да се потопят в предишното, посещавайки добре поддържания Екомузей. Зад неговите порти е изложен единственият по рода си в България макет на праисторически мамут. Бъдете сигурни, че ще  научите доста забавна информация за тези животни, населявали земята преди 20 хиляди години. Музеят предлага на вниманието на своите гости още десетки забавни експонати, както и най-големия сладководен аквариум в страната.

След като разгледате музея и похапнете в някое от локалните заведения, може да се насладите на разходка  и игра в русенския Парк на младежта. Акцент в този хубав парк е „ Вазата “, която съставлява жива статуя от цветя, висока повече от 3 метра. Ако посещавате Русе през май, ще я видите в цялостния ѝ пъстър искра. До „ Вазата “ се намира и спирка на детското влакче, което е атракция за най-малките. Отпуснете се и се насладете на чист въздух и хубост.
 д
Какво още може да видите в град Русе и наоколо:
Дворецът „ Батенберг “, в който се обитава и Историческият музей;Природният оазис лесопарк „ Липник “ (Текето) до с. Николаево;Скален манастир „ Св. Димитър Басарбовски “.
Смях и българска история в Габрово

„ Светът е оживял, тъй като се е смял “ написа огромният Радой Ралин, а ние ще прибавим „ и тъй като помни историята си “. В Габрово и близката местност може да видите едни от най-емблематичните за България забележителности, които сигурно ще впечатлят освен вас, само че и децата. 

Нека стартираме с архитектурно-етнографския музей „ Етър “, който безусловно ще ви върне десетилетия обратно във времето. Етъра се намира на 8 км от града и  пази възрожденската достоверност на Габрово. Той в действителност съставлява музей навън и е без аналог в родината. Тук фамилията ще открие по нещо за всеки - възрастните ще се нагледат на същински артефакти за живота и бита на остарели габровци, а децата ще имат опцията да опитат да ваят глинени съдове, трансформирайки се в дребни грънчари, ще могат да похапват остарели сладкарски произведения от локалната „ Шекерджийница “, а за какво не и да прегледат по какъв начин и къде са учили децата по това време.

След като разгледате Етъра, може да се върнете към града, с цел да посетите „ Дом на хумора и сатирата “. Габровци са били пословични със своята спестовност и стистнатост, които ги карат да стартират да осмиват сами себе си. Това е една от най-симпатичните черти от нрава на жителите на града и в нейна чест те освен основават музей на смеха, само че и вършат годишен Габровски карнавал (третата събота на май), в който с невероятни костюми дефилират актьори и самодейци от страната и чужбина. 
 д
Отделете си време и с цел да се качите до Паметника на свободата на връх Шипка. Запознайте децата си с великото събитие от лятото на 1877 година, което остава в историята като образец за величието на българския дух. В самата постройка, издигната на върха, ще видите саркофаг с кости на починали бойци, копие на първото бойно знаме (Самарското знаме), както и превъзходна панорама от върха на кулата.

Направете своя уикенд проект за фамилна разходка из забавни местности на България и създайте мемоари за цялостен живот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР