Уикенд винетката, която се въвежда от 1 януари, ще струва

...
Уикенд винетката, която се въвежда от 1 януари, ще струва
Коментари Харесай

Ето колко ще струва уикенд винетката

Уикенд винетката, която се вкарва от 1 януари, ще коства към 10 лв., сподели на конференция през днешния ден ръководителят на управителния съвет на организация "Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов. Той показа методите за пазаруване на електрони винетки за леките коли и транспортните средства до 3.5 тона след въвеждането на новия метод за заплащане за прилагане на републиканските пътища.
Глосов акцентира, че няма да има смяна в цените на винетките. Ползването на всички пътища за година ще продължи да коства 97 лева, за месец - 30 лева, за седмица - 15 лева
Стикерите, които в този момент демонстрират срочността на винетките, обаче остават в предишното. Техните електронни аналози ще могат да се купят от към 500 терминала, инсталирани на основни места по пътищата и по граничните пунктове. Устройствата ще работят с дебитни и кредитни карти, само че не и с пари в брой, посочи Глосов, представен от организация "Фокус ".
Ще има опция и за заплащания на винетките през мобилно приложение. Остава и опцията позволение за прилагане на пътната мрежа за избран интервал да се купи както в този момент - от бензиностанции, от регионалните пътни ръководства на АПИ, пощенските клонове и други познати канали.
След 15 декември всеки, чийто автомобил има винетка от настоящия вид с важаща годност след 1 януари 2019 година, ще би трябвало да вкара данните й в електронната система, която ще се употребява за надзор. "Ако водач има годна винетка и пропусне да я конвертира в системата, тя няма да го регистрира като извършител и няма да му бъде наложена санкция. При прекъсването от надзорен орган на подобен лидер неговата винетка ще бъде въведена в системата на място от проверяващите, като няма да бъде установено нарушаване ", разясни инж. Глосов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР