Ухаещите и цъфтящи цветя са способни да ароматизират дома ви

...
Ухаещите и цъфтящи цветя са способни да ароматизират дома ви
Коментари Харесай

Ако отглеждате тези цветя, домът ви ще мирише на ПАРФЮМ

Ухаещите и цъфтящи цветя са способни да ароматизират дома ви по този начин, както нито един парфюм не би могъл. Освен, че имат сила, карат ни да се усмихваме и са превъзходен метод да украсим помещението с тях, те играят ролята на натурален ароматизатор.

Става въпрос обаче единствено за няколко съответни типа растения, а не за всички цветя.

Ето кои са цветята, способни да ароматизират дома ни:

Хоя

Миризмата на това цвете е доста приятна и доста сладникава. Наричано е още порцеланово цвете. В някои краища на страната е известно под наименованието „ восъче ”. Отглеждането на това цвете напълно не е обвързано с кой знае какви грижи. Не се предлага само излагане на слънце и е целесъобразно почвата да бъде непрекъснато влажна.

Мушкато

Ароматът на това цвете е в действителност впечатляващ. Ако го поставите на перваза на прозореца и го поливате постоянно, ще се убедите, че това е задоволително за мушкатото, с цел да ароматизира целия дом.

Жасмин
 Полейте цветята с този разтвор, в случай че желаете да разцъфнат на момента Полейте цветята с този разтвор, в случай че желаете да разцъфнат на момента
Когато засаждаме цветя вкъщи, ние го вършим с настройката напълно скоро да се радваме на цветовете им, а не толкоз на тяхната зеленина....

Освен, че е божествено красиво, цветето има и необикновено блудкав мирис, който най-силно се усеща през нощта. Ако желаете то да се развива бързо, поставете го наоколо до прозореца. Почвата е добре да бъде влажно, само че не и мокра.

Гардения

Едно от най-ароматните растения, обичани от всеки градинар. Цветовете му са истински лукс, а листата му ни подаряват със прохлада. Дайте светлина на гарденията и й позволете да разпръсне аромата си в дома ви

Лавандула

Лавандулата не е от най-предпочитаните растения за развъждане вкъщи. Ако обаче се решите да я приютите, подсигуряваме ви, че няма да съжалявате. Ароматът е характерен и може да ви помогне освен за ароматизиране и ободряване на дома, само че и прогонването на редица вредители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР