Уестингхаус електрик“ (Westinghouse Electric) обяви, че е подписала договор за

...
Уестингхаус електрик“ (Westinghouse Electric) обяви, че е подписала договор за
Коментари Харесай

Подписан е договор за инженерни дейности за изграждане на нов реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй"

„ Уестингхаус електрик “ (Westinghouse Electric) разгласи, че е подписала контракт за предварителни инженерни действия (Front-End Engineering & Design, FEED) с " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " за създаване на нов реактор с технологията " Ей Пи 1000 " (AP1000) на площадката на АЕЦ " Козлодуй ".

Това се оповестява в писмо от компанията, отговаряща за връзките на американската компания в България, предава Българска телеграфна агенция.

„ Щастливи сме да стартираме осъществяването на предварителните инженерни действия, свързани с осъществяване на план за създаване на най-модерната технология в света за АЕЦ от потомство III+ (три плюс), която ще обезпечи чиста и надеждна базова сила на нашите клиенти и на българското население ", сподели Дейвид Дърам, президент " Енергийни системи " в " Уестингхаус ".

" Бихме желали да благодарим на " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " и на българския парламент за тяхното доверие в нашата водеща и потвърдила се в действителна употреба технология ", се добавя в известието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР