Убиецът, избягал от затвора в Пенсилвания, е забелязан наблизо от камери за наблюдение

...
УЕСТ ЧЕСЪТЪР, Пенсилвания (AP) — Наскоро осъден убиец, който се
Коментари Харесай

УЕСТ ЧЕСЪТЪР, Пенсилвания (AP) — Наскоро осъден убиец, който се укрива от дни, след като избяга от крайградски затвор във Филаделфия, е бил забелязан малко след полунощ в събота от жилищни охранителни камери в район недалеч от затвора, казаха властите.

Властите не разкриват обстоятелствата, при които Данело Кавалканте, на 34 години, е успял да избяга в четвъртък сутринта от държавния затвор в Честър и казват, че епизодът се разследва. Той беше осъден на доживотен затвор миналия месец за убийството на бившата си приятелка пред децата й и избяга, докато чакаше прехвърлянето му в държавен затвор.

Кавалканте беше видян на камерите около 12:30 сутринта в Покопсън Township, приблизително 1,5 мили (2,4 километра) от затвора, се казва в изявление на окръжната прокуратура на окръг Честър.

Местната полиция също е получила сигнал за опит за кражба с взлом в дом около 23:30 часа. Петък, въпреки че не беше ясно дали Кавалканте е замесен.

Окръжната прокуратура каза, че външният вид на Кавалканте не се е променил, откакто е избягал - бяла тениска, раница, къдрава черна коса и плътно подстригана брада и мустаци. Властите го описват като висок 5 фута (1,5 метра) и тежащ 120 паунда (54 килограма).

Съди осъди Кавалканте за убийството на Дебора Брандао през 2021 г. Той е издирван и в родната си Бразилия за друго убийство в 2017 г. и се смята за изключително опасен човек, казаха властите.

Прокурорите казват, че той е убил приятелката си, за да я спре да разкаже на полицията за обвиненията срещу него в Бразилия. Той беше заловен във Вирджиния след убийството на Брандао и властите смятат, че се е опитвал да се върне в родината си.

Служителите на реда са използвали дронове, хеликоптери и кучета, за да открият Кавалканте. Търсачите се фокусираха върху железопътни линии, водни пътища и маршрути извън района. Затворът е на около 25 мили (40 километра) западно от Филаделфия.

Окръжният прокурор на окръг Честър Деб Райън каза в петък, че властите смятат, че Кавалканте се опитва да избяга на юг, но също така нямат доказателства, че Кавалканте е напуснал района или че получава помощ от други.

Властите казаха, че жителите на района трябва да продължат да сканират видео от своите звънци или камери за наблюдение за нещо подозрително и да проверяват своите коли, навеси и всякакви стопански постройки. Те също така посъветваха хората да проверяват домовете на почиващите съседи и да се оглеждат за липсващи коли, велосипеди или друг вид транспорт, който Кавалканте може да използва, за да подпомогне полета си.

Робърт Кларк, ръководител на задачата за бегълци на американските маршали сили във Филаделфия, каза, че бразилското консулство е било уведомено за бягството на Кавалканте.

Това не е първият път, когато затворник успя да избяга от арест в Пенсилвания тази година.

Заподозрян в убийство беше в бягство повече от седмица, след като избяга от затвора на окръг Уорън на 6 юли, катерейки се по уредите за упражнения, минавайки през прозорец и спускайки се по въже, изработено от спално бельо на затвора. Той беше хванат да изглежда мръсен, мокър и „износен“ от живота в пустинята, за да избегне ареста, казаха властите.

На 7 май двама затворници избягаха от Индустриалния изправителен център във Филаделфия, като пробиха дупка в ограда около двор за отдих и ги нямаше близо 19 часа, преди служителите да разберат, че са изчезнали. И двете заснехме следващата седмица.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР