УЕФА почти сигурно ще премести финала на Шампионската лига този

...
УЕФА почти сигурно ще премести финала на Шампионската лига този
Коментари Харесай

УЕФА вероятно ще премести финала на ШЛ от Санкт Петербург

УЕФА съвсем несъмнено ще реалокира финала на Шампионската лига този сезон, който по проект би трябвало да се организира в Санкт Петербург на фона на рецесията сред Украйна и Русия, съобщи Би Би Си.

Русия е изпратила войски в сепаратистките райони на Източна Украйна. Има опасения, че възнамерява инвазия. Очаква се голям брой страни да вкарат наказания против страната в отговор на тези маневри.

Затова журналистът на Би Би Си Саймън Стоун регистрира, че надали УЕФА ще позволи на Русия да семейства финала на шампионата.

Бившият състезателен министър на Обединеното кралство Трейси Крауч разгласи пред " Би Би Си Спорт ", че УЕФА " неотложно " би трябвало да реалокира финала.

" Като се има поради английското и европейското наказание на съветските дейности в Украйна, УЕФА би трябвало неотложно да реалокира финала на Шампионската лига от стадиона на " Газпром ", добави Крауч.

Все още от управителния орган на европейския футбол не са коментирали какво решение ще вземат по този въпрос. Според Стоун УЕФА сега прави оценка обстановката, преди да вземе дефинитивно решение по въпроса.

Вероятно за трета поредна година финалите няма да се играят на в началото плануваната дестинация. Последните два финала на Шампионска лига се организираха в Португалия поради проблеми, свързани с COVID-19.

По данни на Би Би Си датата на тазгодишния мач няма да се промени - 28 май. Това съвсем несъмнено изключва " Уембли " като евентуален хазаин, защото през същия уикенд ще се проведат финалите за плейофите на Английска втора футболна лига и Чемпиъншип.

УЕФА води договаряния с Динамо Киев и Спортинг Лисабон за мача от 1/8 финала на младежката лига, който би трябвало да се играе в столицата на Украйна на 2 март.

В европейските шампионати украинските тимове към този момент отпаднаха, а от съветските остана единствено " Зенит ". За тима от Санкт Петербург следва да играе реванш от плейофния кръг с " Реал Бетис " в Испания този четвъртък. В първата среща " Зенит " загуби семейството с 3-2.

На интернационално равнище Русия би трябвало да бъде хазаин на Полша в плейофите на Световното състезание на 24 март. Ако завоюва, ще се изправи против Швеция или Чехия на 29 март.

Украйна също взе участие в плейофите на Световното състезание и ще посети Шотландия, а по-късно или Уелс, или Австрия, в опитите си да се класира за шампионата в Катар.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР